BM: Aşıya Eşit Erişim Sağlanmazsa Virüs Mutasyona Uğrayarak Daha Ölümcül Olabilir

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, gelişmiş ülkelerden bir kademe aşağıda olan ülkelere Kovid-19 aşısının erişiminin gecikmesi durumunda virüsün mutasyona uğrayarak çok daha bulaşıcı ve ölümcül bir hale gelebileceğini bildirdi.

26.01.2021-08:33 - (Son Güncelleme: 26.01.2021-08:48) BM: Aşıya Eşit Erişim Sağlanmazsa Virüs Mutasyona Uğrayarak Daha Ölümcül Olabilir

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) ‘2021 Davos Gündemi’ Toplantısı'na canlı bağlanan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, küresel ekonominin canlanabilmesi için Kovid-19 aşısının tüm dünya ülkelerine en hızlı şekilde ulaştırılması gerektiğinden bahsetti.

 

GELİŞMİŞ ÜLKELER KENDİ VATANDAŞLARINI AŞILAYARAK GÜVENDE OLMAYACAKLAR

Gelişmiş ülkelerin kendi vatandaşlarını aşılayıp, gelişmekte olan ülkeleri ihmal ederek güvende olacaklarını düşünmelerinin büyük bir yanılgı olduğunu söyleyen Guterres, ‘Virüsü daha bulaşıcı ve öldürücü hale getirerek mevcut aşıları işe yaramaz kılacak gerçek bir mutasyon tehlikesi var’ ifadelerini kullandı.

 

Aşı tedariki ve dağıtımının eşit olarak yapılmadığını vurgulayan Guterres, Kovid-19 aşı üretim kapasitesinin tüm dünyada artırılması gerektiğinin altını çizdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal