Birden Fazla Kronik Hastalığı Bulunan 83 Yaşındaki Hasta Koronavirüsü Yendi

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedavisi gören 83 yaşındaki Ramazan Daşdemir, birden fazla kronik hastalıkları bulunmasına rağmen 10 gün içerisinde hastalığı yenmeyi başardı.

28.08.2020-14:22 - (Son Güncelleme: 28.08.2020-14:13) Birden Fazla Kronik Hastalığı Bulunan 83 Yaşındaki Hasta Koronavirüsü Yendi

Astım, bronşit ve şeker hastası olan 83 yaşındaki Ramazan Daşdemir, hastalığa yakalandığı Hisarcık ilçesindeki evinden alınarak hastaneye kaldırıldı. Koronavirüs (Covid-19) tanısı konulan Ramazan Daşdemir duyma problemi yaşadığı için hastane personeli iletişim kuramadı. Bunun yerine kızı Hacer Daşdemir gönüllü olarak aynı odada refakatçı olarak kalmayı kabul etti. Koronavirüse yakalanma riskini göze alan Hacer Daşdemir, babasının yanında 10 gün boyunca gönüllü kalarak iyileşmesine yardımcı oldu. Daşdemir’in bu hareketi hastane personeli ve yaşadığı ilçedeki insanlardan tarafından büyük takdir topladı.

‘ELLERİNİ AÇIP TÜM HASTANE PERSONELİNE DUALAR ETTİ’

Hastanedeki tüm personele teşekkür ve dualar eden birden fazla kronik hastalığı bulunan 83 yaşındaki Ramazan Daşdemir, ‘Allah tüm doktorlarımızdan razı olsun. Tüm personel gece gündüz sağlığım için çalıştılar. Başhekim, doktorlar, hemşireler ve tüm herkesten Allah razı olsun. Bu hastalığın çaresi ara, mesafe, temizlik ve maske. Çare bu. Kızım tüm riskleri göze alarak yanımda bekledi. İletişim kurmamı sağladı. Benim için çok büyük risk aldı. Tüm evlatlarım alırdı zaten. Allah hepsinden razı olsun’ şeklinde konuştu.

BABASI İÇİN HASTA OLMAYI GÖZE ALDI

10 gün boyunca babasıyla birlikte aynı oda da kaldığını belirten Hacer Daşdemir, ‘Babam kulakları duymadığı için hastane personeliyle anlaşamıyordu. Ben gönüllü olarak negatif olarak yanına girdim ve aynı odada kaldım. Sosyal mesafeye ve özellikle maske takmaya dikkat ederek babamın tedavisi doktorlarımızın sayesinde başarılı olarak bitti. Ben yine negatif olarak çıkıyorum. Çok şükür babam hastalığı yendi’ ifadelerini kullandı.

Hastanede görev yapan Uzman Doktor Rıdvan Erdin, açıklamasında, ‘Hastamız yaklaşık 10 gün önce solunum sıkıntısı ve ateş şikayetiyle başvurmuştu. Yapılan testlerde Korona virüs (Covid-19) olduğunu anladık. Bakanlığın klavuzu doğrultusunda tedavimizi tamamladık. Şifa ile hastamızı taburcu ediyoruz’ dedi.

‘HASTALIĞIN ÖNLENMESİNDE EN ÖNEMLİ ETKENLER, MASKE KULLANIMI VE SOSYAL MESAFE’

Yaşına ve kronik hastalıklarına rağmen hastalığı atlatan Ramazan Daşdemir’e geçmiş olsun dileklerini ileten Başhekim Uz. Dr. Sabahattin Altıntaş, ‘Bir hastamızı daha sağlıklı bir şekilde taburcu ettik. Bu yaşta kronik rahatsızlıklarına rağmen hastalığı yendi. Bu hastalığın önlenmesinde en önemli etkenler, maske kullanımı ve sosyal mesafe. Herkes her ortamda maske takmalı ve sosyal mesafeye dikkat etmelidir. Bana birşey olmazdan ziyade, her zaman maskemizi takıp sosyal mesafeye dikkat etmeliyiz. Etrafımızdaki herkesi şüpheli gibi karşılamak gerekiyor. Hastamızın refakatçısında olduğu gibi, amca pozitif olduğu halde, sosyal gereklilik nedeniyle yanında kızı kaldı. Amca pozitif olduğu halde, kızı maske ve mesafeye dikkat ederek kendisine bulaştırmadan bu süreci atlatmış oldu. Onun için bütün herkesin maske ve sosyal mesafeye dikkat etmesi halinde bu hastalığı yenebileceğimizi düşünüyorum’ diye konuştu.

Toplam 10 günlük tedavinin ardından koronavirüsü (Covid-19) yenen 83 yaşındaki Ramazan Daşdemir ve çok büyük bir risk alarak babasının yanı başında refakatçi olarak 10 gün boyunca bekleyen Hacer Daşdemir, alkışlarla ambulansa bindirilerek 14 gün daha karantinada kalacakları evlerinde doğru uğurlandılar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal