Birçok Hastalıkla Savaşan Mucizevi Besinler

Vücudumuzda birçok mineral bulunur. Bunların başında Kalsiyum gelir. Kalsiyum vücudumuzun ihtiyacı olan en önemli mineraller arasında yer almaktadır. Vücuttaki kalsiyumun neredeyse %99’u dişlerde ve kemikler bulunmaktadır.

26.12.2019-14:25 - (Son Güncelleme: 26.12.2019-15:14)

Gerçek şu ki kimse neredeyse kalsiyum içeren besinlerden çok fazla tüketmiyor. Bu nedenden çeşitli hastalıklarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Peki, kalsiyum içeren besinler nelerdir? İşte cevabı…

KALSİYUM İÇEREN BESİNLER NELERDİR?

Kalsiyum içeren gıdaların az tüketilmesi,  D vitamini yönünden zayıf gıdalarla beslenmek, çok fazla tuz kullanmak, böbreklerde meydana gelen rahatsızlıklar, magnezyum eksikliği ve kortizon içeren ilaçların kullanımı kalsiyum eksikliğine sebep olabilir.  Birçok süt ürünü, bitkisel gıdalar ve et ürünleri kalsiyum içermektedir. Sadece bir kase yoğurt, günlük kalsiyum ihtiyacının yaklaşık % 30'unu karşılarken, sardalye % 35'ini, somon ise yaklaşık % 21’ini karşılayabilmektedir. Bunların yanı sıra haşhaş, susam, chia tohumu, badem, fasulyeler ve mercimekler, özellikle yeşil ve posası bol sebzelerde, en çok da lahanagiller de kalsiyum bulunuyor. Uzmanlar bu besinlerin bol bol tüketilmesini öneriyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal