Bir Dakika Boyunca Elinizi Sıktığınızda Bakın Ne Oluyor!

Vücudumuzdaki bazı sinir noktalarının fonksiyonel olarak yaptığımız bir çok hareketi de etkilediğini biliyor muydunuz? Elinizi bir dakika boyunca sıkı olarak tuttuğunuzda da vücudunuzdaki değişimlerini gözlemlemeniz mümkün olmaktadır.

30.06.2017-18:44 - (Son Güncelleme: 01.07.2017-13:53) Bir Dakika Boyunca Elinizi Sıktığınızda Bakın Ne Oluyor!

Uzmanlar yaptıkları araştırmalar sonucunda yumruğunuzu bir dakika boyunca sıktığınız zaman oluşan semptomların vücutta bazı bölgeleri uyararak bu bölgelerimiz üzerinde oldukça fayda sağladığını gözlemlemişlerdir. Bu semptomlara bağlı olarak da yumruk sıkmanın beyin üzerindeki etkilerinin daha fazla ve daha etkili olduğu görülmüştür.

Özellikle bir dakika boyunca sıkılan yumruk sayesinde beyin daha hızlı çalışıyor ve zihnimize giden sinirleri uyararak öğrenme işleminin daha hızlı ilerlemesine yardımcı oluyor. Yetişkinler üzerinde yapılan deneyler sonucunda yumruk sıkma işleminden sonra özellikle beyinle ilgili hastalıkları olan kişilerin öğrenme güçlüğü çekmediği ve hatırlamakta zorlandıkları şeyleri yumruk sıkma işleminden sonra daha rahat hatırlayabildiği gözlemlenmiştir.  Bu sayede bu egzersizin düzenli olarak gerçekleşmesi durumunda da özellikle alzheimer hastalığının da önüne geçmek ve bu hastalığı önlemek mümkün olabiliyor. Yumruk sıkmanın bir diğer özelliklerinden biri de sağ elinizi yumruk şeklinde sıktığınız zaman ortaya çıkmaktadır. Öğrenme güçlüğü çeken biriyseniz ve hızlı öğrenemiyorsanız bir eğitimdeyken veya sonradan hatırlamanız gereken bir şey dinlerken sağ yumruğunuzu sıktığınızda öğrenmek istediğiniz şeyi kolayca algılayabilmeniz de mümkün olabiliyor.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal