Bir Bebek İstiyorsanız Bu Yiyeceklerden Uzak Durun!

Hamile kalmak isteyenler ne yediklerine ve içtiklerine dikkat etmelidir. İşte, hamile kadınların uzak durması gereken besinler…

15.11.2019-16:12 - (Son Güncelleme: 15.11.2019-16:11)

Hamile kalmak isteyen ve bir bebeği olsun isteyen kadınlar bu yiyeceklerden uzak durarak hamile kalmak ihtimalinizi yükseltebilirsiniz.

HAMİLE KALMAK İÇİN YENMEMESİ GEREKEN YİYECEKLER

Bir bebek arzu ediyorsanız yemekten uzak durmanız gereken bazı besinler var. Epidemiyoloji dergisinde yayınlanan bir çalışmaya göre, günde en az bir alkollü içki tüketen kadınların, içmeyen kadınlara nazaran yüzde 50 daha fazla kısırlık riski altında oldukları görülüyor. Harvard Halk Sağlığı Okulu'ndan çalışmaya, en fazla hayvansal proteini tüketen kadınların % 39 daha fazla kısırlık riskine sahip olduğunu keşfetti. Aynı çalışmacılar, yüksek miktarlarda bitki bazlı protein tüketen insanların hamile kalmaya çalışırken daha az problemle karşılaşacaklarını bulmuşlardır. Kılıç balığında yer alan yüksek civa düzeyi bebek için riskli haller yaratabilir. Gebeyken cıva almak, bebeğinizin meydana gelen beynine hasar verir ve sinir sistemini bozabilir. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal