Bir Ay Boyunca Havuç Yerseniz Ne Olur?

Havuç sürekli yararlı olduğu söylenen sağlığın dostu yiyeceklerin başında gelir. Peki, bir ay boyunca havuç yerseniz ne olur?

11.09.2019-10:46 - (Son Güncelleme: 11.09.2019-10:42)

Araştırmalar havucun göz konusundaki yararını açıklarken diğer konular pek gündeme gelmez ancak çok fazla alanda yarar sağlar.

BİR AY BOYUNCA HAVUÇ YERSENİZ NE OLUR?

Bir ay süresince düzenli tüketilen çiğ havuç kandaki kötü kolesterolü düzenler. Bununla birlikte kan basıncını da pozitif etkilediği için yüksek tansiyonu kalp ve damar rahatsızlıklarının önüne geçer. İsveç bilim insanlarının yaptığı çalışmada kalp krizi geçirme olasılığı olan hastalara düzenli havuç tüketimi sağlanmıştır. Bunun neticesinde hastaların yüzde 70'inin kalp krizi riskinin azaldığı fark edilmiştir. Göz içinde azalan sıvı ve vitamin görme kaybına sebep olur. Özellikle görmeyi destekleyen sarı noktanın işlevi düşer. Fataü A vitamini açısından zengin olan havuç, göz içi vitaminleri artırarak görme yeteneğini artırır. İleri yaşlarda görülme olasılığı olan gece körlüğünün de engeller. Kandaki şeker artıkça ya da azaldıkça diyabet hastalığı meydana gelir. Bu hal beraberinde ciddi rahatsızlıkarı da getirir. Antiseptik niteliği olan havuç kandaki şeker seviyesini dengeler.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal