Bill Gates'ten Akıl Almaz Koronavirüs Açıklaması

Kovid-19 aşı çalışmalarına yaptığı yatırımlarla gündemde yer alan ABD’li milyarder Bill Gates, salgının bitmesi durumunda dahi insanların yaşamının eskisi gibi olmayacağı mesajını vererek, önemli açıklamalarda bulundu.

19.11.2020-10:46 - (Son Güncelleme: 19.11.2020-10:41) Bill Gates'ten Akıl Almaz Koronavirüs Açıklaması

ABD'li teknoloji şirketi Microsoft'un kurucusu Bill Gates, ‘İş seyahatlerini ve alıştığınız ofis çalışmalarını unutun’ mesajı verdi. Tüm dünyayı saran Kovid-19 salgınının etkisiyle değişen iş ve çalışma hayatının, ilerleyen günlerde bile salgın öncesi seviyelere geri dönmeyeceğini ifade eden Bill Gates, ‘Tahminim, iş seyahatlerinin yüzde 50'sinden ve ofisteki günlerin ise yüzde 30'undan fazlası ortadan kalkacak’ dedi.

KONFERANSTA SORULARI YANITLADI

Eşiyle beraber yönettiği ve eş başkanı olduğu Bill & Melinda Gates Vakfı ile aralarında BionTech'in de yer aldığı aşı çalışması yapan şirkete ciddi miktarlarda yatırım yapan Gates, The New York Times'ın düzenlediği DealBook Konferansı'nda yöneltilen sorulara cevap verdi.

EN KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK İŞ SEYAHATLERİNDE

Salgının iş dünyasında bırakacağı en büyük değişimin iş seyahatlerinde olacağını belirten Gates'e göre Kovid-19 sebebiyle bu yıl ofis işleri ve iş seyahatlerinde görülen köklü değişiklikler, pandemi yatıştıktan sonrada devam edecek.

Gates'in öngörüsüne göre karşılıklı oturup bir şeyleri şahsen ve yüz yüze tartışmak için seyahat etmenin önemli olduğu iş gezileri artık olmazsa olmaz bir kriter olmayacak. Geçtiğimiz aylarda Bill Gates'in bu tahminini desteler nitelikte raporlar da yayınlanmıştı.

BANK OF AMERICA: 2024 SONUNA KADAR TOPARLANMASI ZOR

Bank of America'nın Ekim ayında yayınladığı araştırmaya göre iş seyahatlerinin 2023 yılının sonlarına ve hatta 2024 yılına kadar toparlanması olası görünmüyor.

Bazı şirketler için çalışanların her yerden uzaktan çalışabileceğini belirten Gates, evden çalışmanın kalıcı hale gelebileceğini söyledi.

Yüz yüze etkinliklere alternatif olarak yapılan sanal toplantıların en büyük dezavantajının ‘yeni insanlarla tanışamama’ konusunda yaşandığına işaret eden Gates, ‘Toplantılardan sonra şans eseri karşılaşmalara izin vermek için yazılım tarafında daha fazlası yapılabilir’ diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal