Bilim Kurulu Üyesinden Akıl Almaz Öneri!

Covid-19 pandemisinde her ne kadar ‘evde kal’ çağrısı yapılsa da dışarı çıkıp işe gitmek durumunda olan ya da ihtiyaçları görmek amacıyla market, pazar, banka gibi yerlere gidenler oluyor. Bu noktada Bilim Kurulu üyelerinden akıl almaz bir öneri geldi. İşte detaylar…

09.04.2020-18:51 - (Son Güncelleme: 09.04.2020-18:35) Bilim Kurulu Üyesinden Akıl Almaz Öneri!

Coronavirüsü sürecinde dışarı çıkmak zorunda olan kişiler, eve geldikleri zaman cep telefonlarını mutlaka dezenfekte etmek zorundalar. Virüsü taşıma noktasında büyük tehlike arz eden cep telefonlarıyla ilgili bir öneri de Sağlık Bakanlığı Coronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Tevfik Özlü'den geldi.

‘CEP TELEFONUNUZU STREÇ FİLMLE SARIN!’

Cep telefonlarının virüs taşıma noktasında büyük tehlike arz ettiğini ifade eden Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Tevfik Özlü şunları söyledi:

"Evden çıkmak mecburiyetinde olanlardansanız cep telefonunuzu evden çıkmadan streç filmle sarın. Eve gelir gelmez de streç filmi hemen çıkarıp çöpe atın. Cep telefonundan virüs kapmayın."

ETKİLİ BİR TEMİZLEME YÖNTEMİ ŞART

Kaspersky Kıdemli Güvenlik Araştırmacısı Maher Yamout da Coronavirüsü salgını boyunca akıllı cihazların hijyenine her zamankinden daha fazla dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizerek "Coronavirüsün oda sıcaklığındayken metalde, camda, seramikte ve plastikte günlerce canlı kalması, cihazlarda da etkili bir temizleme yöntemi uygulanmasını gerekli kılıyor," uyarısını yaptı.

‘EKRAN DOKUNMATİĞİNİ BOZUYOR’

Akıllı cihazlarda parmak hareketini sağlayan kaplamanın izopropil alkolden zarar gördüğünü ifade eden Yamout, "Etanol ve peroksit yağ itici kaplamaya zarar verebilir. Bunlar direkt döküldüğünde kamera ve hoparlöre de zarar verir. Bunun yerine doğrudan dökmek yerine bir parça pamuk ya da peçeteye bu ürünlerden dökerek silmeli. Tablet, akıllı saat, diz üstü bilgisayar, kulaklık gibi ürünler için de aynı prosedür uygulanmalı," diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal