Biberonlardaki Gizli Tehlike

Şüphesiz her ebeveyn bebeklerinin sağlığına oldukça önem verir. Ancak alışılagelmiş tutumlar kimi zaman bebeklerin sağlığına tehdit unsuru olabilir. Biberonların ısı ile birleşmesinin ardından ortaya yüksek oranda parçacıkları saldığı tespit edildi. 

20.10.2020-15:35 - (Son Güncelleme: 20.10.2020-15:29) Biberonlardaki Gizli Tehlike

Anne babalar çocuklarını gözlerinden sakınsa da, bazen bazı detaylar atlanabiliyor. Yapılan bir araştırma ise biberonların zararları ile ilgili sonuçları ortaya koydu.

United Press International’ın haberindeki bilgilere göre, İrlanda’da Trinity Collage Dublin’de görev alan bilim insanı Liwen Şiao liderliğinde gerçekleşen araştırma doğrultusunda 10 biberon çeşidi incelendi. İncelemenin sonuçları Nature dergisinde yayımlanan çalışmada, 10 biberondan 7’sinde mama hazırlarken oluşan ısı nedeniyle mikroplastik parçalarının ortaya çıktığı gözlendi. Biberon, içindeki sıvının sıcaklığı ne kadar artış gösterirse, o kadar çok mikroplastik ortaya çıktığı tespit edildi. Uzmanlar bu çalışma ile, biberondan mama içen bebeğin bir gün içinde 1,6 milyon mikroplastik partikülü vücuda aldığına dikkat çekti. Araştırmanın bulguları ile ilgili bir makale yazan Viyana Tıp Üniversite’sinden Philipp Schwabl, tespit edilen mikroplastik parçacıklarının sayısının oldukça yüksek olduğunu dile getirerek ‘Bu mikroplastik seviyelerini sindirmenin, bebeklere veya genel olarak insan sağlığına etkisini henüz bilmiyoruz’ açıklamasına yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal