Bez Maskelerin Kullanımına Dikkat

Yeni tip koronavirüs devam ederken, tedbir olarak sosyal mesafe ve maske kuralları hayatımızda önemli bir yere sahip oldu. Kovid-19 mücadelesinde önemli yere sahip olan maske kullanımının öneminden sıkça bahsedilirken, maskenin yanlış kullanımı hastalığın yayılmasına neden olabiliyor.

20.10.2020-13:16 - (Son Güncelleme: 20.10.2020-13:08) Bez Maskelerin Kullanımına Dikkat

Pandeminin yaşandığı bu süreçte uzmanların sıkça hatırlattığı maske kullanımı, oldukça önemli bir noktada yer alıyor. Maske kullanan kişilerin daha az virüse maruz kaldıkları belirtilerek, diğer solunum yolu enfeksiyonlarının da vücuda alınımının önlendiği aktarılmakta. 

Kovid-19 ile mücadele kapsamında, etkili korunma seçeneklerinden olan maske, ağız burnun çene altına kadar kapatılması en doğru kullanım olarak biliniyor. Ayrıca tercih edilen maskenin yüze en uygun olanının seçilmesi de oldukça önemli. Burun teli olan maskelerin tercih edilmesi, maskenin burundan düşmesini engellediği gibi, maskenin burundan düşme ihtimalini de önlediği bilinmekte.

Ayrıca bilindiği üzere tıbbi maskelerin nemlenmesi, ıslanması, kirlenmesi ve 4 saat üstüne kullanım durumlarında maske değiştirilmeli.

15-20 dakika gibi kullanımların ardından maskeyi bir poşete koyup daha sonra tekrar kullanmak mümkün. Kullanılmış maskeyi çöpe atarken ise bir poşete koyup ağzını sıkıca kapatmak gerekmekte.

Çift kat maske takmak yerine tek kat ama doğru kullanım şekliyle maske takmak daha önemli. Yıkanabilir maskeler bu salgın sürecinde elbette kullanılabilir. Ancak Türk Standartları Enstitüsünün koyduğu kurallara uygun biçimde üretilmiş bez maskelerin tercih edilmesi gerektiği belirtelerek, kullanılan bez maskelerin her kullanımının ardından 6 derece üstü yıkanması gerekmekte. Bu sebeple maskeler elde yıkanmamalı ve durulanması da oldukça önemli, çünkü deterjan kalıntıları solunmamalı. Ayrıca tercih edilen maskenin en az 5 defa yıkanmaya dayanıklı olması gerekir.

Aynı zamanda merdiven altı maskeler de oldukça tehlikeli olabileceği için, muhakkak maskeler bilindik ve güvenilir olan yerlerden alınmalı. Küçük çocuklara tercih edilen maskelerin de hem yüzlerine uygun olması, hem de desenli olmaması önemli, çünkü desenli olan maskeleri okula giden çocuklar değiştirmek isteyebiliyor ve bu durum virüs yayılımı için oldukça tehlikeli.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal