Beyin Sağlığını Koruyan Süper Besin!

Besin değeri oldukça yüksek olan bir meyve olan elmanın sağlığa olan faydaları saymakla bitmiyor. Kilo vermeye yardımcı olduğu herkes tarafından bilinen elma aynı zamanda beyin sağlığını da korumaktadır. Sizin için elmanın faydalarını bir araya getirdik. Peki, elmanın faydaları nelerdir? İşte detaylar…

21.05.2020-12:45 - (Son Güncelleme: 21.05.2020-11:59) Beyin Sağlığını Koruyan Süper Besin!

Zayıflamaya yardımcı olduğu birçok araştırma ile kanıtlanan elmanın bundan daha da büyük faydaları bulunmaktadır. En sağlıklı besinler arasında yer alan elma, antioksidanlar, vitaminler, mineraller ve lif bakımından oldukça zengindir. Bu nedenle elma yemek kalp, beyin, GI yolu, kemik ve gözlerin kronik hastalıklarını önlemede önemli bir rol oynamaktadır.

Elma gibi gevrek meyvelerin güçlü yaşlanma karşıtı etkileri bulunmaktadır. Yaşa bağlı hafıza kaybını, cilt sorunlarını ve saç dökülmesini önleyebilir. Onları doğru miktarda yemek de kanser riskini azaltır.

KALBİNİZİ KORUYABİLİR

Yapılan çalışmalar, yüksek flavonoid alımını, özellikle kadınlarda, yaklaşık yüzde 35'lik bir kardiyovasküler hastalık riski ile ilişkilendirmektedir. Fin araştırmaları, trombotik inme ile elma tüketimi arasında benzer bir ilişki olduğunu ortaya koymuştur.

Yaşlı erkeklerde ve yaklaşık 35.000 kadında, elma ve şarap (meyve suyu değil) koroner kalp hastalığını, kalp krizini ve ölümü önledi. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalara göre, kabuk ve meyvedeki aktif bileşenler kolesterolün düşmesine yardımcı olacağını göstermiştir.

BEYİN SAĞLIĞINI KORUYABİLİR

Elma polifenolleri beyni Alzheimer ve Parkinson gibi nörodejeneratif hastalıklardan ve yaşa bağlı gelişen hafıza kaybına karşı korur. Cornell Üniversitesi'ndeki laboratuvar çalışmaları, quercetin ve fenolik asitlerin öncelikle bu özelliğe katılmasını önermektedir.

Elma suyu konsantresi yaşa bağlı nörodejenerasyona sebep olabilecek folat eksikliğinin giderilmesini sağlar. Alzheimer hastalığını tetiklenmesine neden olan proteinlerin (amiloid-beta gibi) birikmesini de azaltır.

ELMANIN CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

Phlorizin, apigenin, silimarin ve genistein gibi flavonoidler doğal olarak elma, kiraz ve armut gibi meyvelerde bulunmaktadır. Phlorizin, cildin üzerindeki yaşlanma etkilerini gidermeye yardımcı olur.

Apigenin, genistein ve diğer polifenoller cildin güneşten ve UV ışını kaynaklı iltihap ve lekelerden korur. Aynı zamanda sebum salgılanmasını kontrol altına alır ve bu nedenle akne vulgaris tedavisinde yardımcı olur.

ELMA YEMEK ZAYIFLATIR MI?

Bir elma dilimi (kabuğu ile) 2.6 g diyet lifi içermektedir. Lif sindirimi yavaşlatır ve tokluk hissi sağlar. Yapılan araştırmalar, elma gibi lif bakımından zengin gıdaları tüketmek, zaman içinde en az miktarda kilo alımı ile ilişkilidir.

Aynı zamanda, çiğ elma ve elma suyunun glisemik indeksi sırasıyla yaklaşık 36 (± 2) ve 41 (± 2) 'dir. Bu gıdaların her ikisi de kan şekeri seviyelerinde daha az ve daha küçük artışlar üretir. Bu, açlık hissini azaltabilir ve aşırı yemeyi önleyebilir. Bu sayede kilo alımınız kontrol altına alınmış olur.

Ancak vücut yağını azaltmak için elma ne kadar süre tüketilmeli hala net bir bilgi bulunmamaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal