Beyaz Lahana: Zengin İçeriği ve Yararları

Lahananın zayıflatma dışında insan sağlığına birçok yararlı etkisi bulunmaktadır. Zengin içeriğe sahip olan lahanada, A, K ve C vitaminleri, protein, lif, flot, beta karoten, sodyum ve potasyum, demir, fosfor, kalsiyum, çinko, manganez, magnezyum bol miktarda bulunmaktadır.

10.04.2020-16:19 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-16:17) Beyaz Lahana: Zengin İçeriği ve Yararları

Beyaz Lahana: Zengin İçeriği ve Yararları

Lahananın zayıflatma dışında insan sağlığına birçok yararlı etkisi bulunmaktadır. Zengin içeriğe sahip olan lahanada, A, K ve C vitaminleri, protein, lif, flot, beta karoten, sodyum ve potasyum, demir, fosfor, kalsiyum, çinko, manganez, magnezyum bol miktarda bulunmaktadır. Ayrıca içeriğindeki D vitamini ile ciltteki yaşlanma belirtilerini geciktirmektedir.

* Lahana püre halinde cilde uygulandığında egzama gibi cilt hastalıklarının yanı sıra böcek ısırmaları ve örümcek sokmalarına da iyi gelmektedir. Lahana içerisinde bulunan kükürt sayesinde akne ve sivilcelerle savaşarak oluşumlarını engeller. Bunun için lahanayı kaynattığınız su ile yüzünü temizlemek yeterli olacaktır.

* Daha sağlıklı saçlar için lahananın içerisinde bulunan A vitamini ise saçlarınızın daha güçlü uzatarak parlaklık kazandırır.

* Kanserli hücrelerinde en büyük düşmanı olan lahanadaki bileşenler kanserli hücrelerin yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

* C vitamini açısından zengin olması bağışıklık sistemini güçlendirir.

* Yapraklarındaki aminoasitler sayesinde enfeksiyon hastalıklarına karşı koruyarak, enfeksiyon kapma riskinizi yarıya indirmektedir.

* Lahana içeriğindeki bol miktardaki beta kareton sayesinde de sizi görme bozuklukları ve göz hastalıklarına karşı ciddi oranda korumaktadır

* Bir başka faydası ise alzheimer olma riskini azaltmasıdır. Lahana düzenli olarak tüketildiğinde zihinsel hastalıkların ortaya çıkmasını engellemektedir ve genellikle yaşlılık döneminde sık rastlanmakta olan alziheimer hastalığını önler.

Ve herkesin bildiği gibi kilo vermeyi kolaylaştırmaktadır :) Bir kase pişirilmiş lahana 33 kaloridir. Özellikle çorbası dolaşım sistemini harekete geçirerek fazla yağın ve ödemin vücuttan atılmasını ile kilo vermeyi kolaylaştırmaktadır. Ayrıca yaşanan kabızlık sorununu ortadan kaldırır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal