Besleyici, Sağlıklı ve Basit Kahvaltı Önerileri

Kahvaltı günün en önemli öğünü.... Sağlıklı, besleyici bir kahvaltı hem kendinizi tok hissetmenizi sağlar hem de vücut için sayısız faydası bulunmaktadır. Tam bir kahvaltı öğünü ile vücudunuza hem gün boyu ihtiyacınız olan enerjiyi sağlar hem de metabolizmanızı çalıştırır.

10.04.2020-16:10 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-16:08) Besleyici, Sağlıklı ve Basit Kahvaltı Önerileri

Besleyici, Sağlıklı ve Basit Kahvaltı Önerileri

Kahvaltı günün en önemli öğünü.... Sağlıklı, besleyici bir kahvaltı hem kendinizi tok hissetmenizi sağlar hem de vücut için sayısız faydası bulunmaktadır. Tam bir kahvaltı öğünü ile vücudunuza hem gün boyu ihtiyacınız olan enerjiyi sağlar hem de metabolizmanızı çalıştırır. Bunun için sizlere 5 farklı kahvaltı alternatifimiz var.

1- Meyveli Yulaf Ezmesi: Vücudunuza ihtiyacınız olan enerji sağlayıp genel anlamda sağlıklı olmanına katkıda bulurken aynı zamanda metabolizma hızınızı arttırıcı en iyi yollardan biridir.

2- Süzme Yoğurt ve Granola: İçeriğinde normal yoğurda oranla daha fazla protein ve probiyotik bulunmasından kaynaklı gün geçtikçe daha popüler olmaktadır. Çeyrek fincan granola yani kuruyemiş ve meyveyi doğal süzme yoğurdu tüketebilirsiniz.

3- Sebzeli Omlet: Yeni güne sebzelerin sağlığı ile başlamak en iyi yollardan biridir. Bir kase de çırptığınız yumurtaya birkaç yaprak ıspanak, kırmızı ve yeşil biberle birlikte birazcık zeytinyağıyla pişirip güne muhteşem dinç başlayabilirsiniz.

4- Kahvaltılık Sandiviç: Kahvaltınız için sağlıklı sandviçinizi kendiniz kolayca hazırlayabilirsiniz. Basit bir tarif isterseniz eğer; bir adet yumurtayı biraz zaytinyağıyla kızartın ve iki dilim tahıllı ekmek arasına yerleştirin. Eğer isterseniz birkaç dilim peynir, salam ekleyebilirsiniz.

5- Mantarlı ve Yumurtalı Dürüm: Kahvaltı için biraz fazla vaktiniz var ise, bu alternatif hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli. Bir yemek kaşığı zeytinyağı, bir adet yumurta ve doğranmış mantarları tavada birkaç dakika pişirin ve sonrasında da tam tahıllı bir lavaşa sarıp afiyetle yiyebilirsiniz

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal