Beslenmenize Ekleyebileceğiniz Probiyotikler

Vücudumuzda bazı bakterilerin yaşadığını ve bu bakterilerin bir kısmının iyi, bir kısmının ise kötü bakteriler olduğunu biliyoruz. Örneğin probiyotikler sağlığımız ve sindirim sistemimiz için oldukça önemli olan iyi bakterilerdir. Peki günlük beslenmemize eklememiz gereken probiyotik yiyecekler hangileridir?

31.01.2019-14:19 - (Son Güncelleme: 31.01.2019-14:12) Beslenmenize Ekleyebileceğiniz Probiyotikler

Vücudumuzda bazı bakterilerin yaşadığını ve bu bakterilerin bir kısmının iyi, bir kısmının ise kötü bakteriler olduğunu biliyoruz. Örneğin probiyotikler sağlığımız ve sindirim sistemimiz için oldukça önemli olan iyi bakterilerdir. Peki günlük beslenmemize eklememiz gereken probiyotik yiyecekler hangileridir? İşte yanıtı...

İşte günlük beslenmenize ekleyebileceğiniz probiyotikler:

1. YOĞURT

Aklınıza gelebilecek en basit, en iyi ve en yaygın ve popüler probiyotik ile başlayalım. Yoğurt en iyisidir. Aramanız gereken şey keçi sütlü yoğurt. Ayrıca, yoğurtun ekstra probiyotik formları ile aşılanmış olup olmadığını görmek için etiketi kontrol edin. Büyük bir probiyotik olmasının yanı sıra, keçi sütünden yapılan yoğurt, protein, mineral ve vitamin kaynağıdır. Daha da önemlisi, keçi sütlü yoğurtun, inek sütüne göre sindirimi daha kolaydır. Ayrıca, ineğin sütü alerjen olabilir.

2. KEFİR

Kefir bir diğer popüler probiyotiktir. Keçi sütünden ve kefir tanelerinden fermente edilen kefir, laktobasil ve bifidobakterilerde yüksektir. Daha da önemlisi, kefir antioksidanlarca yüksektir. Kefir hakkında dikkat etmeniz gereken şey, organik versiyonun en iyisi olduğudur. Hatta ev yapımı en iyisidir.

3. KOMBUCHA ÇAYI

Sağlıklı bağırsak bakterileri bakımından zengin olan kombucha, kilo vermenize yardımcı olan fermente edilmiş bir probiyotik içecektir.

4. ELMA SİRKESİ

Bu listeyi bulabileceğiniz en sağlıklı yiyecek ve içeceklerden biriyle bitiriyoruz: elma sirkesi. Elma sirkesi ev temizliğinde de kullanılan temel maddedir. Sebebi basittir: ucuz bir içecek ve bir dizi vitamin ve sağlık yararları var. Bunlardan biri, elbette vücudunuza iyi bakteri sağlamasıdır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal