Beslenme Bozukluğu Kas Erimesine Neden Oluyor! Kas Erimesinin Nedenleri Nelerdir?

Kas erimesi nedir? Kas erimesi hangi durumlarda başlar? Kas erimesine neden olan genetik faktörler nelerdir? Beslenme alışkanlıklarımız ilerleyen yaşlardan kas erimesine ne gibi etkiler sağlar. Hangi gıdaları tüketmemek gerekir? İşte cevapları.

25.05.2019-13:39 - (Son Güncelleme: 11.02.2020-17:52)

Kas erimesi bir hastalık değildir. Daha doğru bir tanımlama semptom ya da bir belirti denilebilir. Kas hastalıklarının pek çoğu kas erimesine sebep olabilir. Kas erimesi, kasın incelmesi veya kasın hacim kaybı olarak gözlemlenir. Birçok hastalık sebebi ile ortaya çıkabildiği gibi, sinir sisteminde ortaya çıkan problemlerde veya tutulmalarda kas erimesi hastalığına neden olabilir.

KAS ERİMESİ NEDENLERİ NELERDİR?  

Kas Erimesi sebepleri arasında yer alan en önemli etken beslenme bozukluğudur. İlerleyen yaşlarda meydana gelen çabuk doyma hissi, tat ve koku duyusunun zayıflaması, iştahsızlık, depresyon gibi sebepler iştahsızlığa neden olarak beslenme düzenini etkilemektedir.

Kas Erimesi sebepleri arasında gösterilen beslenme bozukluğunu engellemek için protein bakımından zengin besinler almaları gerekmektedir. Vücut ağırlığının kg başına gram protein alınmalıdır. Örneğin 70 kg bir kişi günde en az 70 g protein almalıdır. Folik asit ve b12 vitamin eksiklikleri de Kas erimesi sebepleri arasında gösterilebilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal