Besinlerdeki Yüksek Şekere Dikkat!

Tüketilen fazla şeker birçok hastalığa neden olmaktadır. Severek tükettiğiniz besinlerdeki şeker oranları göz korkutuyor. Uzmanlar fazla tüketilen şeker için ne dedi? Detaylar haberimizde...

13.06.2020-14:32 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-14:26) Besinlerdeki Yüksek Şekere Dikkat!

Şeker, insan vücudunun ihtiyaç duyduğu enerji kaynağıdır. Fakat yanlış tüketimde oldukça fazla zararları vardır. Yapılan araştırmalar fazla şeker tüketiminin birçok hastalığa sebep olduğunu söylüyor.

 FAZLA TÜKETİLEN ŞEKERLERİN SONUÇLARI

Uzmanların yapmış olduğu araştırma sonuçları göstermektedir ki fazla tüketilen şeker yüksek tansiyondan diyabete kalp hastalıklarından kansere kadar birçok hastalığa zemin hazırlamaktadır. Bunların başındaysa obezite, yüksek tansiyon, kalp hastalıkları ve kanser gelmektedir.

Son yapılan araştırmalar, obezitenin en önemli nedenlerinden birinin şeker olduğunu ve şekerin sadece mutluluk vermekle kalmayıp vücutta bağımlılığa da sebep olmaktadır.

BESİNLERDEKİ ŞEKER ORANLARI

Tükettiğiniz besinler şeker oranı oldukça fazladır. Vücudun bir enerji kaynağı olan şeker, doğru yollardan alınmayıp ölçüsüz kullanıldığında vücudumuza zarar verir. Araştırmalara göre fazla şeker tüketimi; yüksek tansiyondan diyabete kalp hastalıklarından kansere dek birçok hastalığa zemin hazırlıyor.

Son araştırmalar, obezitenin en önemli nedenlerinden birinin şeker olduğunu, üstelik şekerin mutluluk vermekle kalmayıp bağımlılık da yarattığı ortaya çıkmıştır. Şeftalide 6.5 küp şeker oranında denk gelir. Ananastaki şeker oranı ise 2.5, üzüm ise 5 küp şekere denk gelmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal