Besinler Hakkında Hiç Bilmediğiniz Detaylar

Her gün tükettiğimiz besinlerle ilgili yeni bilgiler öğreniyoruz. Besinler vücudumuz için vitamin ve mineral ihtiyacını sağlar. Bu oldukça önemlidir. Bu faydaları bir yana yediğimiz besinlerle ilgili ilginç bilgiler ortaya çıktı. İşte besinlerle ilgili o ilginç bilgiler...

24.06.2020-09:29 - (Son Güncelleme: 24.06.2020-11:51) Besinler Hakkında Hiç Bilmediğiniz Detaylar

Çoğu zaman yiyip geçiyoruz ama bazı yiyecekler zannettiğimizden daha ilginç. Bu özelliklerin bazıları insanları şaşırtabilir.  Örneğin acı biberin ağzınızı yakmadığını ya da genellikle herkesin kullandığı sebzenin Wi-Fi sinyallerini emip yansıtabildiğini söylesek? Bu besinlerin hiç bilmediğiniz bilgileri sizi de çok şaşırtacak.

SOMON

Genellikle herkesin tükettiği somon oldukça yararlıdır. Herkes somonun renginin pembe olduğunu zanneder ama çiftlikte yetiştirilen somonların etleri beyazdır. Çiftlikte yetişen somonu beslerken yemlerine karotenoid denen ve bitkilerden elde edilmiş bir boyar madde eklenir. Ama doğal somon bol karides yediği için rengi pembedir.

MUZ

Yediğiniz her muzun bir klon olduğunu biliyor musunuz? Dünya geneline bakıldığında 1000 farklı muz türü oluğunu söyleyebiliriz. Bugün her öğünümüze ilave ettiğimiz o sarı renkli meyve aslında Cavendish türünün genetik klonları durumundadır. Bu muz türü diğer çeşitlerine göre çekirdeksiz ve daha dayanıklıdır. Çekirdeği olmadığı için de klonlanmak zorundadır.

PATATES

Patatesler içerdikleri yüksek miktarda su sayesinde ve yapılarında bulunan kimyasal maddelerden dolayı, tıpkı insanlar gibi kablosuz internet sinyallerini emip yansıtabilirler.

YEŞİL ACI SOS

Suşiyle birlikte yenilen yeşil acı sosun wasabi olduğunu düşünebilirsiniz. Aslında büyük ihtimalle içine yeşil gıda boyası eklenmiş yaban turpu yiyorsunuz. Gerçek wasabi'nin kilogramı 160 dolardan satılır ve sadece çok lüks Japon restoranlarında bu sos servis edilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal