Ne Yediğinize Dikkat Edin: Bu Besinler Koronavirüs Riskini Artırıyor

ABD'de yapılan yeni bir araştırmaya göre bazı gıdalar koronavirüs risk faktörlerini azaltma potansiyeline sahipken, bazıları ise hastalığın gidişatını ağırlaştırabiliyor.

19.06.2020-13:43 - (Son Güncelleme: 17.08.2021-18:02)

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla ilgili yapılan bir araştırmada, tüketilen bazı besinlerin, virüse yakalanma riskini artırdığı bazısının ise azalttığı ortaya çıktı. 

Amerika Birleşik Devleti’nde yapılan bir araştırmada, yaklaşık iki yıldır süren ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını hakkında yeni bir bilgi paylaşıldı. Yapılan araştırma sonrasında beslenme şeklinin koronavirüs riskini artırdığı ve azalttığı tespit edildi. 

BESLENME ŞEKLİ KOVİD-19 SALGININI ETKİLİYOR

Beslenme şeklinin oldukça önemli olduğu bu süreçte, işlenmiş gıdalardan uzak durulmasına dikkat çekildi. Fakat hızlı tüketim çağında yaşamanın olumsuz getirilerinden biri olan hazır ve zararlı gıdalara gün içinde sıkça maruz kalıyoruz. 

Birçok kişinin hayatını kaybettiği  koronavirüs salgını göz önüne alındığında, beslenme koşullarına dikkat etmenin önemi daha da artmakta. 

DENGELİ BESLENMEK ÇOK ÖNEMLİ

Salgının kontrol altına almada en önemli etkinin koronavirüs aşısı olduğuna dikkat çekilen araştırmada, beslenme şeklinin de kovid-19 sürecinde oldukça önemli olduğu paylaşıldı. Sağlıklı ve düzenli beslenmek sadece koronavirüsün etkilerini azaltmıyor aynı zamanda daha sağlıklı ve enerjik bir yaşamın temellerini oluşturduğu bilgi yer alıyor.

Koronavirüs sürecinde etkili olan bir diğer durumunda, susuz kalmak ve uyku düzeni olduğu da yapılan araştırmanın detayında yer alıyor. Sağlıksız ve dengesiz bir yaşam sürmek, vücudun sistemini bozduğu için bağışıklıkla mücadeleci hastalıkların önünü açtığı bilgisine karşı uyarılar yer alıyor. Sağlıksız yiyecekler yemek, daha az su içmek, stresli bir yaşam sürmek sağlıksız bir yaşama adım adım sizi sürükleyebilir.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ ETKİLİYOR

İçinde bulunduğumuz salgın sürecinde beslenmenin daha da önemli olduğuna değinilen, Chicago'daki Northwestern Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, kahve, anne sütü ve lahana, koronavirüs risk faktörlerini azaltma potansiyeline sahip olduğu bilgisi yer aldı.  

İŞLENMİŞ ETLER RİSKİ ARTIRIYOR

ABD’de yapılan çalışmada, işlenmiş gıdaların enfeksiyon riskini artırdığı ve , günde yarım porsiyon işlenmiş et tüketimi bile koronavirüs riskini yüzde 10 artırdığı bilgisi yer aldı. 

İşlenmiş gıdaların sağlık açısından zararlı olduğu birçok uzaman tarafından belirtilmiştir. Hem sağlığı bozan bu gıdalar hem de kilo alımına neden olurken, psikolojik olarak ta insanları depresyona da neden oluyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal