Beraber Tüketilmemesi Gereken Besinler

Beraber tüketilmemesi gereken besinler denince ilk akla gelen balık ve süt ürünleri oluyor. Ancak balık ve süt ürünlerinin bir arada tüketilmemesi gerektiği gibi başka besinlerin de birlikte tüketilmesinde sakınca bulunabiliyor. 

29.10.2020-16:26 - (Son Güncelleme: 29.10.2020-16:22) Beraber Tüketilmemesi Gereken Besinler

Bazı tükettiğimiz gıdalar bir arada olduğunda zararlı hale dönüşebiliyor. Bu sebeple birlikte tükettiğimiz gıdalara dikkat etmemiz gerekmekte. İşte beraber tüketmemeniz gereken besinler...

ET İLE TÜKETMEYİN

Et ürünleri tuzlandıysa veya tuzla kurutulduysa sarımsak ve sirke ile pişirilmemeli ve tüketilmemeli. Ayrıca baş eti ile üzüm aynı anda asla yenmemeli. Et ve buğday ile pişirilen keşkek, herise gibi yemekler de nar ile birlikte tüketilmemeli. Fırında pişirdiğiniz etleri fırından alınca üstünü örtmeyin.

TAVUK İLE TÜKETMEYİN

Tavuk ile aynı anda tüketilmemesi gereken besinler balık, yoğurt, yumurta, yaş peynir ve süt şeklindedir. Ayrıca diğer dikkat edilmesi gereken nokta ise tavuk eti ile aynı anda ekşi gıdaların tüketilmemesidir. Çünkü bu gıdalar birlikte fazla tüketildiğinde kulunç hastalığı ortaya çıkabilir.

PİRİNCE DİKKAT

Pilav sıkça karşımıza çıkan yemeklerden biridir. Sofraları süsleyen pilav ve pirinçli besinler yenirken, sirkeli turşu ve salata tüketmek zararlıdır. Bu neden ile pirinç ile aynı anda, olabildiğince sirke ve salata tüketilmemeli.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal