Bel Ağrısına İyi Gelen Egzersizler

Bel ağrıları zaman zaman ortaya çıkan ve hayatı olumsuz etkileyen bir durumdur. Ağrı genellikle duruş ve yanlış hareketlerden kaynaklanır ve bir süre sonra kendi kendine geçer. Ancak bazı ağrılar fıtıklaşma sebebiyle uzun süre devam edebilir. Peki, bel ağrılarına karşı hangi egzersizlerin yapılması gerekir?

26.03.2020-12:33 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-11:59) Bel Ağrısına İyi Gelen Egzersizler

Omurga uzmanları, fiziksel aktivitelerin bel ağrısı çeken insanlar için önemli olduğu konusunda hem fikirler. Birçok insan, dikkatle seçilen ve yapılan egzersizlerle ağrıyı azaltabileceğini duyduğunda şaşırmakta. Bazı egzersiz hareketler bel ağrılarında iyileşmeyi hızlandırarak çabucak ve belirgin bir rahatlama sağlar.

Ağrı azaldığında veya kaybolduğunda, sırt hareketini ve sırt kası gücünü düzeltip eski haline döndürmek için başka egzersizler de yardımcı olabilir. Bunlar, tam anlamıyla bir sunmaya ve ağrının tekrar meydana gelmesinden korunmanıza yardımcı olur. Doktorların birçoğu, aktiviteden sonra da devam etmedikçe, aktivite sırasında yaşanan ağrı artışını önemli görmez.

Unutmayın ki burada verilen bilgiler yalnızca bir kılavuzdur. Tüm egzersizler herkes için uygun değildir. Egzersiz yaparken ağrınız çok daha fazla oluyorsa egzersizi bırakın ve sağlık uzmanınıza durumu bildirin.

BEL AĞRISINA KARŞI ETKİLİ EGZERSİZLER

Yürüyüş: 10 dakika ile başlayıp 30 dakika ve daha fazla süreyle yürüyüşe çıkın. Uzaklık ve yürüyüş hızını yapabildiğiniz kadar arttırın.

Ayakta Gerinme: Ellerinizi, parmaklarınız belinizin arkasına gelecek şekilde yerleştirin. Eğilebildiğiniz kadar geriye doğru eğilin, parmaklarınızla içeri doğru bastırın. Bir iki saniye böyle durun. Bu hareketi 10 kez tekrarlayın, her seferinde daha fazla eğilmeye çalışın. Ağrınız kötüleşmedikçe her 2 saatte bir tekrarlayabilirsiniz.

Yüzüstü, Dirsekler Üzerinde Duruş: Dirseklerin üzerinde kalkın ve belinizi çukur olacak şekilde eğilin. 10 saniye boyunca bu şekilde durun. 3 kez tekrarlayın. Ağrı kötüleşmedikçe, her 2 saatte bir bu hareketi tekrarlayabilirsiniz.

Yüzüstü, Eller Üzerinde Duruş: Elleriniz üzerinde kalkın ve beliniz çukur olacak şekilde eğilin. 1–2 saniye bu şekilde durun. Yüzüstü pozisyona dönün. Her seferinde belinizi biraz daha çukurlaştırarak 10 defa bu hareketi yapın. Ağrı kötüleşmedikçe, her 2 saatte bir tekrarlayabilirsiniz.

Ayakta Duruş: Çeneyi içeride tutarak başı geriye doğru çekin, kulaklar ve omuzlar kalçalarla aynı hizada olmalı ve ayaklar üzerinde dengeli bir şekilde durulmalıdır.

Otururken Duruş: Kulaklar ve omuzlar, kalçalar üzerinde ve hizalı bir şekilde durmalıdır, ayakta dururken belde oluşan çukur, otururken de olmalıdır.

Sırtüstü, Tek Dizi Çekme: Bir dizinizi göğüs kafesine çekin ve pozisyonu bozmadan 10 saniye boyunca yavaşça çekmeye devam edin. Bu hareketi 3 kez tekrarlayın. Bunu her bir bacak için yapın.

Sırtüstü, İki Dizi Çekme: Sırtüstü sert bir zemine uzanıp her iki dizi göğüs kafesine çekin ve pozisyonu bozmadan 10 saniye boyunca yavaşça çekmeye devam edin. Hareketi 3 kez tekrarlayın. Ağrı kötüleşmedikçe, günde 2 -3 defa yapabilirsiniz.

Yüzüstü, Baş ve Omuzları Kaldırma: Elleri sırtta birleştirin ve başı ve omuzları yerden kaldırın. 5 – 10 saniye bu şekilde bekleyin. Bu hareketi 3 kez tekrarlayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal