Bel Ağrısı İçin Etkili Egzersizler

Birçok kişi hayatlarında en azından bir kez olsun bel ağrısı yaşamıştır. Hayat kalitesini ciddi derecede etkileyen bel ağrısıyla savaşmak için en etkili yöntemlerden birinin egzersiz yapmanın olduğunu biliyor muydunuz? İşte bel ağrısı için en etkili egzersizler…

25.02.2020-16:03 - (Son Güncelleme: 25.02.2020-15:24) Bel Ağrısı İçin Etkili Egzersizler

Uzmanlar bel ağrısı problemi ile nasıl başa çıkacaklarını araştırmışlardır ve bunun sonucunda bel ağrısı için gerçekten etkisi kanıtlanmış egzersiz yapmak ve yatak istirahatinden kaçınmak olduğuna kanaat getirmişlerdir. İşte bilimsel olarak da kanıtlanan 3 bel ağrısı egzersizi...

AEROBİK EGZERSİZLER

Düşük aerobik kapasitesi, kronik bel ağrısı ile direkt olarak ilişkilidir. Aerobik egzersizler bel ağrısını çeşitli şekillerde azaltmaya yardımcı olur: Besin maddelerinin vücudun farklı bölgelerine transferini ve kan akışını arttırır, eğer varsa, yaralanmanın iyileşme sürecini kısaltır. Sırt ağrısına bağlı kas sertliğini azaltmada etkilidir. Ağrıyı azaltmak için alınan ilaç ihtiyacını önleyebilir. 30-40 dakikalık aerobik egzersiz endorfin üretimini arttırır, böylece ağrı algısında azalma meydana gelir.

KAS GÜÇLENDİREN EGZERSİZLER

Kas güçlendirme antrenmanları bel ağrısı için oldukça faydalıdır. Özellikle tüm vücut planı ile çalışıyorsanız. Ayrıca durumun tekrarlamasını da önleyebilir. İyi bir kas güçlendirme antrenmanı için kişisel bir antrenörden ya da eğer semptomlarınız çok yoğun ise güvenilir bir fizyoterapistten yardım almanız gerekir.

KARIN EGZERSİZLERİ BEL AĞRILARINI AZALTIR

Karnı güçlendirmek bel ağrısının azalmasına destek olur. Bunun nedeni karnınızın güçsüz olması değil, genel bir egzersiz olmasıdır. Bu egzersizler uzun vadede diğerlerinden daha etkilidir denemez. Bunun sebebinin de şu gibi faktörler olduğu düşünülmektedir: Bu durumun doğal seyrinde, egzersiz yapsanız da yapmasanız da ağrı genellikle birkaç hafta sonra azalır. Karın kaslarınızı güçlendirmek spor yapmak ile aynı şeydir, bu nedenle en kısa vadede diğer fiziksel aktiviteler ile aynı faydaları sağlar.

PİLATES, YOGA VEYA TAI VHI

Bu egzersizler fiziksel, mental ve ruhsal bir konsantrasyon kombinasyonu gerektirir. Bu nedenle, bel ağrısı ile bağlantılı anksiyete ve stresi azaltmada da etkilidir. Pilates, yoga ve tai chi egzersizleri bel ağrısını azalttıkları konusunda kanıtlanmıştır. Hem ağrıyı azaltırlar, hem de rehabilitasyon görevi görürler. Hangisini seçeceğiniz kişisel zevkinize kalmış, üçü de bel ağrısı tedavisinde bilimsel olarak desteklenmiştir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal