Bel Ağrılarınıza İyi Gelecek Yoga Hareketi

Gün içindeki duruş bozuklukları, saatlerce masa başında oturmak en çok bel bölgenizin ağrımasına neden olur. Bel ağrınızın geçmesi için yapacağınız bazı yoga hareketleri vardır. Bunlardan bazılarını sizin için araştırdık. İşte yapabileceğiniz yoga hareketleri...

27.07.2020-17:43 - (Son Güncelleme: 27.07.2020-17:33) Bel Ağrılarınıza İyi Gelecek Yoga Hareketi

Devamlı aynı pozisyonda durmak istemsiz bel ağrılarına neden olabiliyor. Bu ağrıların geçmesi için evinizde yapacağınız basit hareketlerden yararlanabilirsiniz.

AĞRILARI GİDERECEK BEL HAREKETLERİ

İlk olarak çocuk hareketi yapabilirsiniz. Bu duruş omurganızı esneterek belinizdeki gerginliği alacak. Matın üzerinde dizlerinizin üzerine çökün. Bacaklarınız aralıklı durmalı, arkada ayaklarınızı birleştirmelisiniz. Derin bir nefes alın, verirken üst gövdenizi vücudunuza doğru kapatın. Alnınızı boynunuzu rahatlatmak için mata koyun ve öne doğru esneyin. Bu şekilde 1-3 dakika boyunca kalın.

Kedi/İnek duruşu hareketini omurganızı esnetecek ve belinizdeki gerilimi rahatlatarak ortadan kaldıracaksınız. El ve dizlerinizin üzerinden masa pozisyonunda tıpkı 4 ayak üzerinde bir kedi gibi pozisyon almaya çalışın. Derin bir nefes alın, bırakırken başınızı yere doğru bırakın ve omurganızı yere doğru yuvarlayın. Ardından yeniden nefes alın bu kez başınızı, göğsünüzü ve kuyruk sokumunuzu tavana doğru kaldırın. Dirseklerinizi bükmemeye dikkat edin. Seri halde 1-3 dakika boyunca yapabilirsiniz.

Sfenk duruşunu yapabilmek için hem karın kaslarımızı çalıştırıyoruz hem de belimizi destekliyoruz. Karnınız üzerinde ayaklarınız arkada düz bir şekilde uzatın. Dirseklerinizi omuz hizasında tutarak üzerinde durun. Göğüs kafesinizi yavaşça yerden yukarı doğru kaldırmaya başlayın. Kalça ve bacaklarınız mattan asla kalkmamalıdır. Hareketi yaparken bir yandan omurganızı uzattığınızı hayal edin. Omuzlarınızı gevşek bırakın. Belinize baskı uyguladığınızı hissediyorsanız fazla geriye doğru gitmemeye dikkat edin. Bazen bacak kaslarımızdaki gerginlik ve kasılmalar belimize ağrı olarak yansır.

Ayakta öne eğilme hareketi bacaklarınızı ve omurganızı esneterek belinizdeki baskıyı ortadan kaldıracaktır. Aşağı bakan köpek duruşundan yavaşça ayaklarınızı matın ortasına getirin. Ayaklarınız omuz genişliğinde açık olmalı. Bacaklarınızı olabildiğince düz tutmaya çalışın. Fakat bacaklarınız acıyorsa hafifçe dizlerinizi kırabilirsiniz. Üst gövdenizi aşağıya doğru bırakın. Çenenizi göğsünüze doğru içeri çekin. Omuzlarınızı rahat bırakın. Baş üstünüzü aşağıya doğru esneterek omurganızın uzadığını hissedeceksiniz. 1-3 dakika boyunca bu pozisyonda kalın. Hareket boyunca poponuzun dışarı doğru olmasına dikkat edin. Böylece belinizden değil kalçalarınızdan güç alırsınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal