Bebeklerin Yeşil Kaka Yapmasının Sebepleri

Bebeklerin ilk doğduğu andan ek gıdaya geçiş dönemine kadar altlarını açıp kakalarına bakarak sağlık durumunu anlayabiliyoruz. Bu konuda en çok sorulan soru ise yeşil kaka yapmasını sebebi oluyor.

26.07.2019-12:42 - (Son Güncelleme: 26.07.2019-12:39) Bebeklerin Yeşil Kaka Yapmasının Sebepleri

"Bebekler neden yeşil kaka yaparlar ve ne yaparsam geçer?" sorusu yeni annelerin en çok düşündüğü sorulardan biri. Bu konuda telaş yapmamak ve sebebini öğrenmek gerekiyor.

BEBEKLER NEDEN YEŞİL KAKA YAPARLAR?

‘Bebek neden yeşil kaka yapar?’ sorusu, merak edilen sorulardan biridir. Yenidoğanlarda yeşil kaka olağandır. Fakat yeşil kakanın birden çok nedeni olabilir:
Ek gıdaya başlayan bebeklerin tükettiği ıspanak, bezelye gibi yeşil sebzeler, bebeklerin dışkı rengini yeşile döndürebilir.
Anne sütü ile beslenen yenidoğanlar; annenin yeşil sebze yemesi, antibiyotik veya demir takviyesi kullanması halinde yeşil renkte dışkılayabilir.

Dış çıkarma sezonunda fazla tükürük salgısı yeşil renge sebep olabilir
Bebeğin yeşil kakası; soğuk algınlığının, besin zehirlenmesinin veya bağırsak enfeksiyonlarının göstergesi olabilmektedir.

KOYU YEŞİL

Demir takviyesi alan veya demirce zengin mamalar yiyen bebeklerde koyu yeşil kaka görülebilmektedir. Zaman zaman koyu yeşilden siyaha doğru kayan bu renk, fazla demir takviyesinin dışkıdaki renk farklılığıdır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal