Bebeklerde Uyku Süreleri

Bebeklerde uyku süreleri belli bir saatin üstünde olmak zorundadır. Gelişim açısından uykunun çok büyük bir önemi var. Özellikle yeni doğmuş olan bebeklerin aileleri bu konuda dikkatli olmak zorunda. Bunun tüm ayrıntılarını sizler için haberimizde topladık. Hemen bu konuda bilgi almak son derece kolay olacak.

13.06.2020-16:06 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-16:02) Bebeklerde Uyku Süreleri

Bebeklerde uyku süreleri belli bir saatin üstünde olmak zorundadır. Gelişim açısından uykunun çok büyük bir önemi var. Özellikle yeni doğmuş olan bebeklerin aileleri bu konuda dikkatli olmak zorunda. Bunun tüm ayrıntılarını sizler için haberimizde topladık. Hemen bu konuda bilgi almak son derece kolay olacak.

Bebeklerin Uyku Süreleri Nasıldır?

Yeni doğmuş olan bebeklerin gün içinde en az 12 en fazla 16 saat uyuması şarttır. Bunun dışında diğer süreler ise şöyledir;

  • Bebeklerin 2 ve 3.aylarında uyku süresi farklı bir hal alır. Çünkü 3 veya 4 saat boyunca aralık olmadan uyumaları şarttır. Bunun yanı sıra aktif olarak tanımlanmış uyku süresinde düşme görülür. Bu da yüzde 43 olarak ifade edilir.
  • Bebeklerin uyuma süresi 3 aylık dönemde ise yüzde 71'lik bölümü tüm gece boyunca hiçbir sorun olmadan uyurlar.
  • 4 aylık dönemlerde gündüz uykusunun süresi değişmeye başlar ve bu kısalır. Genellikle gece öne çıkar.
  • Bunun yanı sıra 6 aylık olduklarında uyku döngüsü içinde bir kez uyanmaları gibi bir durum söz konusudur. Bazen bunun iki olması da görülen bir haldir. Günlük uyku süresi artık düşmeye başlamıştır. Bu da 11 ile 14 saat arasında farklılık gösterir.
  • Bebeklerin uyku zamanı 10 aya geldiklerinde artık daha farklıdır. Çünkü süre düşmüştür. Minimum 10 maksimum ise 13 saatlik bir zaman dilimi vardır.
  • 1 yaşındaki bebeğin toplam uyku süresi yine aynıdır.
  • Ancak bebek 18 ile 21 ay arasında olduğu vakit bu süre farklı olur ve artık tek olarak ifade edilir.
  • 2 yaşına gelmiş olan bir bebek gün içinde 10 ya da 12 saat uyumak zorundadır.

Bebeğini Yanında Yatıracak Olan Kişiler Neye Dikkat Etmek Zorundadır?

  • Bebeklerde uyku süreleri hususunda belirlenmiş olan zaman dilimleri böyleyken özellikle bebeğin uyutulması konusunda bazı şeylere dikkat etmek lazım. Bebeğini yanında yatırmak isteyen kişilerin onları yatağın kenar kısmına yatırmamaları her dam tavsiye edilir.
  • Bunun yanı sıra kalın olarak bilinen giysilerin hiçbir şekilde giydirilmemesi lazım.
  • Aynı zamanda onu yastık üstünde uyutmaktan mutlaka kaçınmak şarttır. Bunun birden çok nedeni var. Her şeyden önce oradan düşmesi olasılıkların içindedir. Buna ek olarak zaman zaman yumuşak olan bölümlerden dolayı bebeğin nefes almaması söz konusu olabiliyor. Bunların tümüne çok büyük bir dikkat etmek lazım.

Bebeklerde uyku düzeni son derece önemlidir. Çünkü bebeğin büyümesi ve sağlıklı bir biçimde gelişmesi için buna dikkat etmek şarttır. Zaman zaman farklı nedenlerden dolayı uyku sorunu görülebilir. Böyle hallerde yapılacak olan ilk şey ise hemen bir doktora gitmektir. Genellikle diş çıkarma dönemlerinde uyku sorunu çok yaygındır. Bunun çözümü ise çok zor olmayacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal