Bebeklerde Reflü Belirtileri

Bir mide hastalığı olan reflü son derece sık bir biçimde görülür. Üstelik hiçbir şekilde yaş ve cinsiyet ayırt etmez. Çünkü birçok bebekte de bu rahatsızlık söz konusudur. Özellikle yeni doğmuş olan bebeklerin bir kısmı bundan dolayı çok büyük bir sıkıntı çeker. Bebeklerde reflü belirtileri birden çoktur.

13.06.2020-15:38 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-15:39) Bebeklerde Reflü Belirtileri

Bir mide hastalığı olan reflü son derece sık bir biçimde görülür. Üstelik hiçbir şekilde yaş ve cinsiyet ayırt etmez. Çünkü birçok bebekte de bu rahatsızlık söz konusudur. Özellikle yeni doğmuş olan bebeklerin bir kısmı bundan dolayı çok büyük bir sıkıntı çeker. Bebeklerde reflü belirtileri birden çoktur. Bunların tümüne haberimizde yer verdik.

Reflü Nedir?

Reflü, en basit tabirle  mide içinde yer alan süt ya da farklı bir içeriğin değişik nedenlerden dolayı yemek borusunun bulunmuş olduğu yere geri kaçmasıdır. Bundan dolayı son derece rahatsız edici olmasının yanı sıra aynı zamanda büyük bir acı verir. Bebeklerde genellikle iki farklı şekilde görülür. Bunların içinde en yoğun olanı doğumla ortaya çıkandır. Diğeri ise annenin bebeği yanlış bir biçimde beslemesinden dolayı görülür. Her iki halde de tedavi süreci söz konusudur.

Reflü Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde reflü belirtileri şöyledir;

  • Genellikle yeni doğmuş olan bebeklerde anlık da olsa bir solunum durması söz konusu olabilir.
  • Zaman zaman diş çürükleri kendisini gösterir.
  • Bunun yanı sıra bebeklerde burun tıkanıklığı, hırıltı ve genel olarak bir huzursuzluk hali vardır.
  • Bebeklerde reflü semptomları içinde beslenme istememek gibi bir belirti her daim çok büyük bir dikkat çeker.
  • Aynı zamanda bebekler kilo almazlar.
  • Üst solunum yolları enfeksiyonları çok sık görülür. Üstelik bunun geçmesi genellikle zordur.
  • Daha farklı bir belirti olarak orta kulak bölgesinde bir iltihap da görülür.

Bunların tümü son derece ciddi olan belirtilerdir. Böyle hallerde hiçbir şekilde zaman kaybetmeden hemen doktora başvurmak gerekir.

Reflünün Nedenleri Nelerdir?

Bebeklerde reflü nedenleri şu şekildedir;

  • Yanlış beslenme bu sorunun en dikkat çekici nedenleri içinde genellikle ilk sıralarda yer alır. Özellikle de mama ile yapılan beslenme sırasında annelerden kaynaklı olan hatalar söz konusudur. Bebeğin bu şekilde beslenmede ne zaman doyduğu çok net belli değildir. Bu yüzden fazla yemekten dolayı reflü durumu ortaya çıkar.
  • Bebeklerde reflü sebepleri içinde aynı zamanda yanlış yatış pozisyonu da karşımıza çıkıyor. Bir yaşına kadar olacak çocukların düz yatakta yatırılması genellikle bu sorunu tetikler. Bundan her daim kaçınmakta fayda var.
  • Bunun yanı sıra gaz çıkartılmamasını da eklemek lazım. Çünkü bebeklerin yemek sonrasında rahatlaması şarttır. Bunu yapmak en temel kuralların içinde dikkat çekiyor.

Bebeklerde Reflünün Tedavisi Nasıldır?

Bebeklerde reflü belirtileri sonrasında bir an önce tedaviye başlamak yapılması gereken ilk şeydir. Genellikle ilk bir yaştan sonra dile getirilmiş olan bu sorunlar çok hızlı bir biçimde geçer. Bunun yanı sıra annelerin de dikkatli olması şarttır. Özellikle beslenme türünün hem az hem de sık şekilde gerçekleşmesi önemli. Bunun yanı sıra yemek yedirilmiş bir bebeği hemen yatırmamak da gerekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal