Bebeklerde Kolik Azaltmak İçin Tavsiyeler

Bebeğiniz saatlerce ağlıyor mu ve onu rahatlatmak için tüm çabalarınıza direniyor mu? Bebeğiniz kolik olmuş olabilir. Peki kolik bir bebeğe nasıl yaklaşmak gerekir? Kolik bebeklere evde nasıl müdahale edilebilir. İşte kolik bebek annelerine tavsiyeler.

29.08.2019-11:54 - (Son Güncelleme: 29.08.2019-11:35) Bebeklerde Kolik Azaltmak İçin Tavsiyeler

Bebeğiniz saatlerce ağlıyor mu ve onu rahatlatmak için tüm çabalarınıza direniyor mu? O zaman muhtemelen koliktir. Bu terim, günde 3 saatten fazla, haftanın 3 günü ve 3 haftadan fazla ağlayan bebekler için geçerlidir. Kolik bir hastalık değildir ve çocuğunuza zarar vermez. Ancak onunla başa çıkmak hem çocuk hem de ebeveyn için zor olabilir.

KOLİK AZALTMAK İÇİN İPUÇLARI

-Bebeğinizin yeterli fiziksel egzersiz yapmasını sağlayın. Sindirimin iyileştirilmesine ve bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine yardımcı olur.
-Kolik ciddi bir tıbbi sorun değildir ve sağlıklarını tehdit etmez. Bu çocuğun gelişim aşamasıdır, bu yüzden sakin kalarak kısa sürede geçmesine izin verin.
-İnek sütündeki protein de kolik sorunun nedenlerinden biridir. Araştırmalar, süt ürünlerini bebeklerinizin diyetinden çıkardıktan sonra kolikte bir iyileşme olacağını söylüyor. Bu nedenle, süt ürünlerini 2 hafta boyunca elimine etmeye çalışın ve soya ürünlerine geçin; iyileşmeyi 3 - 4 gün içerisinde göreceksiniz. Eğer öyleyse, bu durumda sütün suçlu olmadığını varsayalım. Emziriyorsanız, süt ürünlerinizi diyetinizden alın.
-Bebeğinizin yemeğine lif eklemek, kolik sorununun azaltılmasına yardımcı olacaktır. Günde 3 defa 1/2 çay kaşığı ile başlayıp günde 6 defa 1/2 çay kaşığı ile bu numarayı artırabilirsiniz.
-Emme, bebeğin hem emzirebileceği, hem de bebeğini sakinleştirecek bir emzik sunması için rahatlatıcı bir etki sağlar.
-Rezene yağı uygulayarak bebeğin midesine de kolik kaynaklı rahatsızlıkların azaltılmasına yardımcı olur.
-Bir emzik ya da bir vantilatörün sesi veya nemlendirici gibi tekrarlayan sesler huysuz bir bebeğin uyumasına yardımcı olur.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal