Bebeklerde İdrar Yolu Enfeksiyonu Belirtileri

İdrar yolu enfeksiyonları herkeste görülebilecek sorunların içinde dikkat çeker. Farklı nedenleri vardır. Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu belirtileri son derece spesifik olmasıyla dikkat çeker. Bu sayede hemen bir sorun olduğunu anlamak mümkündür.

13.06.2020-14:39 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-14:37) Bebeklerde İdrar Yolu Enfeksiyonu Belirtileri

İdrar yolu enfeksiyonları herkeste görülebilecek sorunların içinde dikkat çeker. Farklı nedenleri vardır. Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu belirtileri son derece spesifik olmasıyla dikkat çeker. Bu sayede hemen bir sorun olduğunu anlamak mümkündür. Bunun ardından gerekli tedavi yöntemlerinin başarılı bir biçimde uygulanması şarttır.

Bebeklerde İdrar Yolu Enfeksiyonu Nedir?

Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu, mesane ve böbreklerin iltihaplanması demektir. Bunun birden çok türü söz konusudur. Eğer bu olay mesane olarak tanımlanmış vücut bölümünde ise buna sistit denilir. Böbreklerde olduğunda ise bunun adı pyelonefrit'tir. Bakterilerin mesaneye gelmesinden dolayı ortaya çıkar. 5 yaşın altındaki çocuklarda da yoğun bir biçimde görülür.

Bebeklerde İdrar Yolu Enfeksiyonu Nedenleri Nelerdir?

Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu nedenleri şöyledir;

  • Bunun bilinen en büyük nedeni zararlı olarak tanımlanmış olan bakterilerdir.
  • Hızlı bir biçimde mesane içerisine girmesinden dolayı bu sorun görülür.
  • Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu sebepleri içinde yabancı bir maddeye maruz kalmak da en dikkat çekici nedenlerin arasında bulunur.
  • Sünnetsiz olan erkek çocukları her daim çok daha büyük bir risk altında bulunur.
  • Kabızlık da bu rahatsız edici durumun nedenleri içinde
  • Buna ek olarak özellikle banyo köpüğü kaynaklı olarak da görülür.

Bebeklerde İdrar Yolu Enfeksiyonu Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu belirtileri şu şekildedir;

  • Özellikle idrar yapma sırasında çok rahatsız edici bir ağrı görülür. Bunun bir sızı şeklinde olduğunu da hemen ifade etmek lazım.
  • Bunun yanı sıra hem ishal hem de kusma bu belirtilere eşlik eder. Bebeklerin büyük bir kısmında bu durumlar yaşanır.
  • Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu nedenleri içinde aynı zamanda karın kısmında bir şişlik ortaya çıkar. Zaten bu durum hemen fark edilir.
  • Buna ek olarak düzenli bir biçimde kilo alma çok bariz bir biçimde durur. Anne ve babalar bunu zaten fark edebilirler.
  • Bebeğin vücut ısısında çok büyük düzensizlikler de görülür.
  • Beslenme bozukluğu bunlara eşlik eden çok dikkat çekici bir sorundur.
  • Yeni doğanlarda görülen bir diğer belirti ise sarılıktır. Ancak bu klasik olarak tabir edilmiş olan süresini aşmıştır.

Bebekleri Enfeksiyondan Korumak İçin Ne Yapmak Gerekiyor?

Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu belirtileri hemen fark edilince bebeği doktora götürmek şarttır. Bunun yanı sıra özellikle böyle durumların bir daha yaşanmaması için çok dikkatli olmak gerekiyor. Örneğin bebeklerin bol bol sıvı tüketimi sağlanmak zorundadır. Kabızlık gibi bebekler için son derece rahatsız edici olan ve risk içeren duruma karşı önlem almak şarttır. Genital bölgenin her türlü yabancı madde ve enfeksiyon tehlikesine karşı temiz suyla yıkanması çok sıkı bir biçimde uygulanması gereken kuralların arasında yer alır. Bunlara uyulması durumunda sorun çıkmaz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal