Bebeklerde Göğüs Hırıltısının Sebepleri Nelerdir?

Bebeklerde hırıltılı uykuyu geçirecek doğal yöntemler nelerdir? Bebeklerin uykusunun bölünmesine neden olan hırıltının sebebi nedir?

06.12.2019-13:47 - (Son Güncelleme: 06.12.2019-13:31)

Bebeklerin uykusunun bölünmesine neden olan hırıltının sebebi nedir? Bebeklerde hırıltılı uykuyu geçirecek doğal yöntemler nelerdir?

BEBEKLERDE HIRILTILI UYKUNUN NEDENİ NEDİR?

Öksürük, hapşırma, ateş, gaz ve en çok da hırıltılı nefes alma bebeklerde sıklıkla görülebilen sorunlardır…Özellikle yeni doğmuş ve birkaç aylık bebeklerde görülen hırıltının nedeni burunlarında bulunan kıkırdaklardan oluşan nefes yollarının normal insanlara göre daha dar olmasıdır. Ayrıca bebeklerin bronşlarının çok küçük olması sebebiyle burada biriken balgam benzeri sıvılar, bebeğin nefes almada zorlanmasına neden olur. Bu durumda bebek daha hızlı nefes alır ve bu da burun ve göğüsten hırıltı gelmesine sebep olur.

Ebeveynlerin bebeklerde çok sık gözlemlediği göğüs hırıltısının belirtileri; hızlı nefes alıp verme, hızlı nefes alma ihtiyacı sebebiyle burun kanallarında görülen hareketler, yine aynı sebeple göğüs kafesinde görülen hareketler, nefes alıp vermeye bağlı olarak boyun kasları ile kaburga kasları arasında göğüs içine doğru oluşan çukur ,mukoz sıvısının burunda oluşturduğu baloncuklar.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal