Bebeklerde Geniz Akıntısı Nasıl Geçer?

Bebeklerde özellikle de mevsim geçişlerinde yaygın olarak görülen geniz akıntısının bitkisel çözümleri nelerdir? Bebeklerde geniz akıntısı nasıl geçer? Gibi sık aratılan soruları sizin için araştırdık. İşte detaylar…

24.06.2019-16:04 - (Son Güncelleme: 26.08.2021-13:05)

Bebeklerde geniz akıntısı neden olur? Bebeklerdeki geniz akıntısına ne sebep olur? Geniz akıntısının geçmesi için ne yapmak gerekir? Bebeğinizin geniz akıntısı için ne yapmalısınız işte cevabı...

Bebeklerde geniz akıntısı sinüzit, alerji, astım ve üst solunum yolları enfeksiyonu gibi etkenlerden kaynaklanır. İştahsızlık, yutkunmada zorlanma, hırıltılı nefes alma, huysuzluk, ses kısılması bebekte geniz akıntısının en çok karşılaşılan belirtilerindendir. 

BEBEKLERDE GENİZ AKINTISI NASIL GEÇER?  

-Bebeğinizi sık sık emzirin, şayet katı gıdaya geçtiyseniz sıvı gıda alımını artırın.

-Odasında buhar makinesi çalıştırmak iyi gelir.

-Bebek burun aspiratörü ile burundaki fazla mukusu temizleyebilirsiniz.

-Doktorunuzun verdiği burun spreyini kullanmayı sürdürün.

-Doktorunuza danışıp nane veya okaliptüs yağı ile bebeğin sırt ve göğsüne masaj yapabilirsiniz. Bu esansiyel keskin kokuları vesilesiyle bebeğin solunum yollarını açarak mukusun kolayca dışarı çıkmasını sağlayacaktır.

BEBEKLERDE GENİZ AKINTISININ BİTKİSEL ÇÖZÜMLERİ NELER?

-Geniz akıntısı bulunan bebeklere öncelikle ferah bir hava ortamı sağlanmalıdır. Bunun için de bebeğin sigara dumanına ve kirli havaya maruz bırakılmaması gerekmektedir. Teneffüs ettiği ortamlar sık sık havalandırılmalıdır. 

-Geniz akıntısının artmasının nedenlerinden biri de kuru havadır buna sebebiyet vermemek için ortamın nemlendirilmesi önemlidir.

-Bol su tüketimi akıntıların önüne geçmek için iyi bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Ek gıdaya başlamış olan bebekler konusunda da en önemli ayrıntılardan biri yemeklerinin mutlaka baharatsız olarak hazırlanmasıdır. Meyve ve sebze tüketiminin arttırılması geniz akıntılarının karşısında koruyucu bir kalkan görevi üstlenmektedir.

-Zengin bir içeriğe sahip olan okaliptüs yağı, geniz akıntısı tedavisinde de fayda sağlamaktadır. Ferah kokusu ile mucizeler yaratan bu yağ sıcak suyun içerisine damlatılarak bebeğin bulunduğu ortama koyulmalıdır.

-Hava kanallarının açılmasına yardımcı olacak bir diğer faktör ise soğanın 4 parçaya bölünerek bebeğin yatağının ucuna koyulmasıdır bu yöntem ile geniz akıntısı hafifleyecektir.

-Alerjik reaksiyona neden olacak her türlü etmenden uzak durulmalıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal