Bebeklerde Fitil Kullanmak Zararlı mı? Fitil Nasıl Kullanılır?

Bebeklerde özellikle kabızlık için verilen fitil kullanımı uzmanlarda destekleniyor mu ya da zararlı mı? Gelin sorulara birlikte bakalım.

30.10.2019-12:55 - (Son Güncelleme: 30.10.2019-12:53)

Bebeklerde fitil kullanmayı istiyorsanız dikkatli olmalı ve bu aşamayı özenlice yapmalısınız, Peki, fitil nasıl verilir?

BEBEKLERDE FİTİL KULLANMAK TEHLİKELİ Mİ?

Bebeklerdeki kabızlık halinin geçmesi için uygulanabilecek ilk tedavi tercihi fitil olmamalıdır. Çünkü bebeklerde fitil kullanımı bazı riskleri de birlikte getirebilir. Özellikle de zamanından erken doğan bebeklerde kalbin yavaşlamasına ve solunumun sonlanmasına yol açabilir. Bebeklere fitil verirken bunu sert hareketlerle yapmak anüs çatlaklığına sebep olabilir. Bu sırada bebek büyük bir ağrı duyabilir ve dışkısı yapamaz hale gelebilir.

BEBEKLERDE FİTİL NASIL KULLANILIR?

Ağızdan şurup tüketmeyi reddeden ateşli bebeklerde ya da kabızlığın geçmesi için dışkıyı yumuşatmak için verilen fitilde hedef bebeği rahatlatmaktır. Fitil biçiminde ilaçlar kana karışarak kısa vakitte etkisini gösterme niteliğine sahiptir. Çok hassas ve narin durumda olan anüs bölgesi asla zorlanmamalıdır.Fitil vermeden evvel krem ya da zeytinyağı uygulayıp yumuşatıldıktan sonra bacakları özenlice kaldırıp fitil hafifçe ileri itilmelidir. Fitilin geri çıkmaması için yeniden hafifçe poposunun iki yanında bastırılarak fitilin geri çıkması önlenmelidir. Hekim onayıyla 4-6 saatte bir kabızlık fitili uygulanabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal