Bebeklerde Fıtık Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Bebeklerde fıtık ameliyatı ne kadar sürer: Fıtık her yaştan kişide görülebilen bir hastalıktır. Bunun birden çok tedavi yöntemi söz konusu olsa da genellikle ameliyat en iyi çözüm yolu olarak dikkat çeker. Ne yazık ki bu hastalık yetişkinler haricindeki kişilerde de söz konusudur.

13.06.2020-14:29 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-14:27) Bebeklerde Fıtık Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Bebeklerde fıtık ameliyatı ne kadar sürer: Fıtık her yaştan kişide görülebilen bir hastalıktır. Bunun birden çok tedavi yöntemi söz konusu olsa da genellikle ameliyat en iyi çözüm yolu olarak dikkat çeker. Ne yazık ki bu hastalık yetişkinler haricindeki kişilerde de söz konusudur. Fıtık olan bebek sayısı son derece çoktur. Yapılacak olan bir ameliyatla bu sorunun çözümü mümkündür. En çok merak edilen konu ise bunun süresinin ne kadar olduğudur. Yanıtı ise haberimizde.

Bebeklerde Fıtık Neden Görülür?

Bebeklerde görülen kasık fıtığının en temel nedeni; karın kısmının hemen alt duvar olarak ifade edilmiş olan yerdeki zayıflık sonucu bağırsağın bir bölümünün dışarı çıkmasıdır. Bunun ardından ilgili bölümde bir şişlik meydana gelir. İşte buna kasık fıtığı adı verilir. Genellikle çok kısa bir zaman dilimi içinde bunun anlaşılması mümkündür. Bu rahatsızlığın ortaya çıkmasının bir diğer nedeni ise testis torbalarında ortaya çıkan kanal kapanmasıdır.

Bebeklerde Fıtık Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Bebeklerde fıtık ameliyatı ne kadar sürer: En etkili tedavi yöntemlerinden birisi olan ameliyat sayesinde bu sorunun kısa zaman içinde ortadan kalkması mümkündür. Genellikle 1 ya da 2 saat içinde cerrahi müdahale sona erer. Elbette hastanın durumuna göre bu değişir.

Bebeklerde fıtık olduğunun anlaşılması çok kolaydır ve kendisini şu şekilde gösterir;

  • Her daim bebeğin vücudunun ilgili yerinde adeta bir pinpon topu gibi ortaya çıkmış olan şişlik vardır.
  • Fıtık şişliği genellikle çok büyük bir ağrıyla ortaya çıkmaz.
  • Hatta üstüne bastırıldığı zaman içeriye girmesi gibi bir durum vardır.
  • Zaman zaman bunun şiş olmadığı anlar da mevcuttur.
  • Bebeğin öksürmesi ve ıkınmasında ortaya çıkması en bilinen özellikleri içindedir.
  • Kasık fıtığı olan bebek genellikle çok şiddetli bir biçimde ağlar.
  • Hatta ağlama nöbetleri görülür.
  • Bunun ardından yapılacak olan şey hemen bebeği uzman bir doktor götürmektir.

Bebeklerde fıtık teşhisi çok hızlı ve aynı zamanda kolay bir biçimde koyulur. İlk olarak bir fiziki muayene süreci vardır. Zaten hemen ele gelir. Bunun yanı sıra emin olabilmek için ultrason ile görüntüleme de yapılır.

Bebeklerde Fıtık Ameliyatı Nasıldır?

Bebeklerde fıtık ameliyatı ne kadar sürer: En çok 1 veya 2 saat içinde tamamlanan bu ameliyat son derece kolaydır. Her operasyondaki kadar risk içerir. Amaç, dışarı çıkmış olan bağırsağın ilgili kısmını içeri koymaktır. Bunun yanı sıra testis kanalı olarak bilinen alanın da kapatılması sağlanır. Böylelikle başarılı bir biçimde tamamlanır. Ameliyatın hiçbir şekilde geciktirilmemesi önemlidir. Teşhisin konulmasının ardından zaman geçirmeden yapılır. Sonuç ise çok büyük bir oranla olumludur. Bundan dolayı korkulacak hiçbir durum yoktur. Ardından bebeğin sağlığına dikkat edilmesi gerekir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal