Bebek Yatağı Nasıl Olmalı

Bebek yatağı nasıl olmalı? Bebek yatağı süngeri nasıl olmalı? Sağlık ve uygu açısından yatağı pamuklu olmalıdır. Bebek yatağıyla ilgili ayrıntılı araştırma haberimizde mevcuttur.

14.04.2018-12:34 - (Son Güncelleme: 14.04.2018-12:16) Bebek Yatağı Nasıl Olmalı

Bebek yatağı bebek cildinin yumuşak olması nedeniyle çok dikkatli seçilmelidir.

Yeni doğan bebekler açısından annelerin en fazla meraklandığı durumlardan biri de bebek yatağı nasıl olmalıdır sorusu oldu.

Anne karnında taşınan bebek doğduktan sonra rahat olmasıyla beraber sağlıklı bir yatakta yatırılmalı.

Bebek yatağı konusunda 6 aya kadar kullanılan bir yatak ile 1 yaşına kadar olan süredeki yatak seçimi birbirlerinden değişik olması bebeğinizin gelişimine göre yatak tercih edilmesi gerekir.

Bebek yatağı tercihinde güvenilk ve sağlık konuları çok önemlidir.

Bebeğin fiziksel durumu, hijyenik ve ekonomik olması da göz önünde bulundurularak, yarı ortopedik yataklar seçilmelidir.

BEBEK YATAĞI NASIL OLMALI

Doğumdan sonra özellikle ilk 6 ay süresince anne ile yakın temas halinde bulunan bebeklerin yatakları da anneye fazla yakın olmalıdır.

Çağımızda anne yatağına bitişik bebek yatakları üretilmektedir.

İlk 6 ay süresince bu yataklar seçilmelidir.

Yeni doğmuş bebeklerde yatacağı yer belirlenirken bebek yatağının korkuluk aralarının altı santimden fazla boşluk olmamasına dikkat edilmelidir.

Bebek yatağı seçiminde en önemli şeylerden biri de antibakteriyel ve antialerjik ürünler olmasına çok dikkat edilmelidir.

Bebek yatağının sızdırmaz, kılıflı olması da temizlik ve yıkanabilirlik açısından annelere kolaylık sağlar.

Bebek yatağı gibi yastığı da özellikle ilk aylarda visco yastık seçilmesi ergonomik yapısı açısından daha da uygun olacaktır.

Bebek yatağı seçimine önem veren anneler, ileriki aylarda bebeklerini alerjik hastalıklardan korurken, oluşabilecek omurga sorununu da göz ardı etmemiş olurlar.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal