Bebek Gazı Çıkarmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Bebek egzersizleri nasıl yaptırılmalı? Her yaşta insanın düzenli olarak yapması gereken egzersizler bebekler için nasıl olmalı? Gazı olan bebeğin İşte bebeklerin kaslarını güçlendiren ve gaz sancısına son veren en etkili egzersiz hareketleri!

31.05.2019-11:40 - (Son Güncelleme: 31.05.2019-11:22)

Bizim için önemli olan egzersizler bebekler için de aynı önemi taşıyor. Bebeklerin kas gelişimine destek olacak egzersiz hareketlerinin hangileri olduğunu sizler için araştırdık.

BİSİKLET ÇEVİRME HAREKETİ GAZ SANCISINA İYİ GELİR

Bisiklet çevirme hareketi gaz sancısı çeken bebekler için çok önemlidir. Gaz sancısına oldukça iyi gelen bir hareket olan bisiklet çevirme hareketi kalça, bacak, diz ve karın kaslarını harekete geçireceği için oldukça etkilidir. Sırtüstü yatan bebeğinizi pedal çeviriyor gibi hareket ettirip 3 ila 5 kez tekrarlayın.

KALÇA EKLEMLERİNİN ÇALIŞTIRILMALI  

İlk altı ayda en mühim uygulamalardan biri kalça eklemlerinin çalıştırılması konusudur. Bacaklarını aşağıdan yukarı doğru hareket ettirerek germe hareketlerini yaptırın. Gün içinde 4-5 kere bu egzersizi uygulayın. Kalça egzersizi yaptırırken şuna dikkat edin! Aşırı yüklenmeniz halinde fark etmeden kalça çıkıklığına neden olmayın! 

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal