Bebeğinizde Sarılık Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

Bebeğinizde sarılık olduğunu nasıl anlarsınız? Sarılık nedenleri nelerdir? Hangi belirtiler bebeğinizi doktora götürmenizi gerektirir. İşte sarılık hakkında merak ettiklerinizi sizin için derledik.

14.05.2019-13:29 - (Son Güncelleme: 14.05.2019-13:17)

Günümüzde en çok görülen yenidoğan hastalıklarından biri yenidoğan sarılığıdır. Vaktinde dünyaya gelen bebeklerin yüzde 60'ında, erken doğan bebeklerin ise yüzde 80'inde ortaya çıkabiliyor. Taze anne ve babaları endişeye sevk eden bu hastalıkta, toplumda yaygın olan 'şekerli su verin iyileşir', 'üzerine sarı tülbent örtün geçer' minvalindeki hurafeler kimi zaman tehlikeli sonuçlara neden olabilir.

SARILIK KENDİNİ NASIL BELLİ EDER?  

Dr. Öğr. Ü. Tarkan İkizoğlu yenidoğan sarılığını "yeni doğmuş bebeklerin kanlarındaki bilirubin miktarının artması neticesinde görülen bir çeşit sarılık” olarak betimlerken, hastalığın ilk olarak gözlerde kendini gösterdiğini söylüyor.

- Hastalığın şiddeti yükseldikçe sarılık sırayla yüz, gövde, kol ve bacaklar ile en son olarak el içi ve ayak tabanında ortaya çıkıyor.

- Sarılık yukardan aşağı doğru ilerlerken, iyileşme de ayaktan kafaya doğru oluyor. En son gözün beyaz kısmı kendine geliyor.

- Hangi bebeğin tedavi edilmeyi gerektirecek seviyede hasta olduğuna karar vermenin çok önemli olduğunu söyleyen Dr. İkizoğlu, teşhisi koyabilmek için takibin muahkkak bir sağlık profesyoneli tarafından yapılması gerektiğini vurguluyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal