20 Mart 2019
  • Istanbul 11.11°
  • Ankara
  • Izmir 12.22°
İmsak 05:36
Güneş 07:02
Öğle 13:17
İkindi 16:40
Akşam 19:22
Yatsı 20:42
BIST104.862
Dolar5,4747
Euro6,2126
Altın229,716

Bayram İkramlıkları Tehlike Saçıyor!

Bayramda miktarı ve sıklığı artan et ve tatlı tüketiminden dolayı kalp-damar rahatsızlıkları olanlarla, şeker ve tansiyon hastalarının daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Kurban Bayramı tatilini değerlendirmek isteyerek memleketlerine ya da tatil bölgelerine giden vatandaşların, ciddi çabalar sonucu verdikleri kiloları, dikkatsiz ve abartılı beslenme nedeniyle çok kısa bir süre içerisinde alabileceği ifade edildi.

TATİLDE BESLENMENİZE DİKKAT EDİN!

Bayramda, uzun bir süre uğraşıp verilen kiloların 3-4 gün gibi kısa bir süre içerisinde geri alınma ihtimalinin yüksek olduğunu vurgulayan uzmanlar, "Tatil süresince farklı tatlar keşfederken veya her şey dahil otellerde vakit geçirirken öğünlerinizi akıllıca planlayarak hem sağlıklı beslenebilir hem de bayramın tadını çıkarabilirsiniz" dedi.

ET, C VİTAMİNİNDEN ZENGİN BESİNLERLE TÜKETİLMELİ

Kırmızı etin sahip olduğu kaliteli proteinin, yağ ve demirin yanı sıra, sağlık için gerekli olan daha birçok vitamin ve mineral içeriğiyle en kıymetli besinlerden olduğunu dile getiren uzmanlar, böylesine faydalı bir besinin doğru saklama ve pişirme yöntemlerine uyulmadığı takdirde vücut için zararlı olabildiğini vurguladı.

BAYRAMDA SU TÜKETİMİNE DİKKAT!

Su tüketimi en az 8-10 bardak olmalıdır. Gün içinde tüketeceğimiz 1 şişe maden suyu hem sindirim konusunda bize yardımcı olacak hem de içeriğinde bulunan mineraller açısından beslenmemizi destekleyecektir. 

Yorum Yaz

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.