Basur (Hemoroid ) Tedavisinde Kara Merhem

Kara merhem nedir? Hemoroid tedavisinde kara merhemin etkileri nelerdir? Birçok kişinin muzdarip olduğu hemoroid tedavisinde çok yaygın olarak kullanılan kara merhem, bilinen en eski ve en faydalı yara merhemleri arasında olup, mikrop kırıcı ve sivilceleri kurutucu etkisi ile yaygın bir kullanıma sahiptir.

21.12.2019-12:29 - (Son Güncelleme: 20.05.2021-14:29) Basur (Hemoroid ) Tedavisinde Kara Merhem

Kara merhem nedir? Kara merhemin faydaları nelerdir? Hemoroid tedavisinde kara merhemin etkileri nelerdir? Hemoroid yani halk dilinde basur olarak bilinen bu rahatsızlık kişilerin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkiler. Hemoroidin tedavisinde etkili olduğu düşünülen ve çok yaygın bir şekilde kullanılan kara merhem, bilinen en eski ve en faydalı yara merhemleri arasında olup, mikrop kırıcı ve sivilceleri kurutucu etkisi ile yaygın bir kullanıma sahiptir. 

Kara merhem hemorid tedavisinin yanı sıra birçok iltihaplanma rahatsızlığında da kullanılmaktadır. 

KARA MERHEMİN FAYDALARI NELERDİR?

Kronik iltihaplanmaların, çıban ve sivilcelerin olgunlaşıp, içlerinin temizlenmesini sağlar. Antienflamatuar özelliklerinin yanı sıra antibakteriyel, antimikotik, antipüritik, antiseboreik ve antiekzamatöz özellikleri de bulunmaktadır.

KARA MERHEM NASIL KULLANILIR?

Rahatsızlığın bulunduğu bölge yıkanıp kurutulduktan sonra günde iki defa sorunlu bölgeye sürülüp gazlı bezle kapatılır. Hava almasına engel olmamak için sıkı bandaj kullanılmamalıdır. İltihap akmaya başladıktan sonra bir kaç gün daha günde bir kez sürülmeye devam edilmelidir. İltihaplı bölge sıkılarak veya bastırılarak iltihap çıkartılmaya çalışılmamalıdır.

NELERE İYİ GELİR?

Kara merhemin kullanım alanı çeşitlidir. Sadece hemoroid tedavisinde değil iltihaplı yaralarında da kullanımına sıklıkla rastlanmaktadır.

Sivilce Tedavisinde Kullanılır

Özellikle içi enfeksiyon dolu, irinli sivilcelerin tırnakla sivilce sıkma işlemi yerine tıbbi yoldan iltihaplarını akıtarak baloncukların sönmesine ve iyileşme sürecine geçişine yardımcı olur. Kara merhem sivilce tedavisinde önemli yer tutan bir üründür.

Çıban

Özellikle kişilerin kasıklarında çıkmaya meyilli çıbanların tedavisinde etkili olarak kullanılmaktadır. Ayrıca kıl dönmeleri gibi durumlarda kılın içe doğru döndüğü gözeneği genişletici etkisiyle sıklıkla kullanılan ihtiyol merhemi kullanmanızda fayda vardır.

Basur (Hemoroid ) Tedavisine Yardımcıdır

Hemoroid tedavisinde çığır açan doğal ve bitkisel olmasıyla kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen kara merhem acısız ve doğal bir kullanım sağlar. Ortalama 8-10 günlük kullanımı ile basur memesinin tamamen kurumasını ve küçülmesini sağlar. Kanamalı hastalarda ise kanamayı durdurur ve kurumasını sağlar. En önemli etkisi ise basur memesini saran dokuyu güçlendirip sıkılaştırarak ilerki zamanlarda tekrar nüksetmesinin önüne geçer. Bu yönüyle alternatifi olmayan kalıcı tek tedavi yöntemidir. 

Tüy Dökücüdür

Tüy Dökücü Özelliği Bulunur. Kara merhem tüy dökücü ürün olarak doğrudan kullanılmasa da daha çok yan etkisidir diyebiliriz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal