Basura Ne İyi Gelir?

Basura ne iyi gelir? Basur, en çok ağrı veren rahatsızlıkların içinde yer alıyor. Özellikle ortaya çıkmış olduğu bölge itibariyle kişinin oturup kalkmasını ve hatta yürümesini kısıtlayabiliyor. Bu yüzden mevcut soruna neyin iyi geldiği çok merak ediliyor. Bunun yanıtını hemen yazımızda bulabilirsiniz.

08.06.2020-17:53 - (Son Güncelleme: 08.06.2020-17:51) Basura Ne İyi Gelir?

Basura ne iyi gelir? En fazla ağrı veren sıkıntılardan biri olan ve diğer adının hemoroid olduğu basura ne iyi gelir? Yanıt haberimizde...

Basur Nedir?

Basur; rektumun alt bölümünde ve makatın etrafında ortaya çıkan şişmiş olan damarlardır. Zamanla yumak ya da yumru halini alır. Mayasıl ya da hemoroid olarak da bilinir. Genellikle iç ve dış olmak üzere iki türü vardır. Farklı nedenlerden dolayı görülür. Çözümü olan bir rahatsızlıktır.

Basurun Önüne Nasıl Geçilir?

  • Basur hastalığını engellemek için her daim yüksek life sahip olan gıdaların tüketilmesi şarttır.
  • Özellikle çok fazla baharata sahip olan yemeklerin basuru azdırdığı biliniyor. Bunlardan uzak durmak gerekiyor.
  • Basurun önüne geçebilmek adına bol bol su içilmelidir.
  • Hem psikolojik hem de fiziksel olarak çok iyi bir yaşam sürmek şarttır.
  • Çok uzun bir süre boyunca oturmaktan kaçınmak önemlidir.

Basura İyi Gelen Şeyler Nelerdir?

  • Basura ne iyi gelir: Çobançantası olarak bilinen kür bu rahatsızlığa karşı yapılacak olan mücadelede en etkili yöntemlerin içinde dikkat çekiyor. 4 tatlı kaşığı dolusu çobançantası bitkisini kıydıktan sonra suya atın ve 8 saatlik bir zaman diliminin ardından bunu tüketin. Taze olarak yenilmesi önerilir.
  • Basura karşı farklı bir kür olan ve içinde dereotunun yer aldığı karışımı kullanmak her zaman fayda sağlar. Basit bir biçimde bunu hazırlamak mümkündür. İlk olarak dereotlarını ufak parçalara ayırın. Ardından ezin. Böylelikle son derece şifalı olan suyunu çıkarmış olursunuz. Daha sonra bardak su içine bunu katın. Artık tüketmek için hazır olan karışımı geceleri uyumadan önce içmek gerekir. Aynı zamanda sabahları da almak şarttır.
  • Lavman özelliği olan birçok farklı ürün var. Yani bunların tükettiğiniz vakit tuvalete daha sık çıkarsınız. Bu durum basurla mücadelede son derece önemlidir. En iyi örnekleri ise karnıbahar, brokoli ve kerevizdir. Kesinlikle haşladıktan sonra yemek gerekir. Son derece iyi bir bitkisel yöntem olarak karşımıza çıkar.
  • Basurla mücadele için kesinlikle lif değeri çok yüksek olan ürünlere yönelmek gerekiyor. Çünkü basur aynı zamanda bir sindirim sistemi rahatsızlığı olarak dikkat çeker. Lifli olan ürünlerin hazmı ve boşaltımı çok kolaydır. Muz bunların başında gelir. Elma ve ayvanın da etkileri çok açıktır.

Basura ne iyi gelir: Kesinlikle beslenme alışkanlığının değiştirilmesi son derece önemlidir. Çünkü yağ oranı çok yüksek, acılı, baharatlı olan yemeklerin en büyük basur nedeni olduğu kanıtlanmıştır. İşte bu yüzden hem daha hafif hem de boşaltımı kolay olan ürünlere yönelmek lazım. Maydanoz, lahana, kıvırcık marul gibi ürünler basura karşı çok etkilidir. Bütün bu kürleri düzenli bir biçimde kullanmak gerekir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal