Baş dönmesine ne iyi gelir?

Sık rastlanılan sağlık sorunlarından biri olan baş dönmesi, sıcak havaların etkisiyle arttı. Bizde yaşam kalitesini düşüren baş dönmesi için; baş dönmesine ne iyi gelir? Baş dönmesi nasıl geçer? Sorularının detaylarını hazırladık…

08.09.2020-16:51 - (Son Güncelleme: 25.04.2022-09:55)

Son dönemlerin en sık aratılan sağlık sorunlarının başında yer alan Baş dönmesi neden olur? Baş dönmesinin nedenleri nelerdir? Baş dönmesine ne iyi gelir? Sorularının tüm detaylarını haberimizde bir araya getirdik. İşte sık rastlanılan baş dönmesine çare olacak yöntemler…

Baş dönmesi bazı hastalıkların habercisi olabileceği gibi sürekli yaşandığında mutlaka doktora başvurulması gereken ciddi bir rahatsızlıktır. Birçok kişi baş dönmesi halince ilaçlara sarılsa da tüketilen besinlerle de baş dönmesini durdurmak mümkün. Sizin için baş dönmesine iyi gelen besinleri bir araya getirdik. İşte detaylar…

Baş dönmesi neden olur?

- Uzun süre aç kalmak

- Tansiyon düşmesi

- Hamilelik

- Güneş çarpması

- Kan şekerinin düşmesi

- Aniden ayağa kalkmak

- Migren

- Psikolojik travmalar

- Stres bozukluğu

- Aşırı yorgunluğu

- Nörolojik rahatsızlıklar

- Göz hastalıkları

- Vertigo

- Kulak enfeksiyonları

- Sigara, alkol ve uyuşturucu kullanımı

- Araç tutması

- Uykusuzluk

Baş dönmesine ne iyi gelir?

Baş dönmesine ne iyi gelir?

Baş dönmesi önemsiz gibi görünse de asla hafife alınmaması gereken bir durumdur. Hastalık habercisi olabileceği gibi geçici bir durumda olmuş olabilir. Ancak baş dönmesi durumunda mutlaka bir uzmana görünmeyi ihmal etmemelisiniz. Özellikle de bu baş dönmeleri uzun süre devam ediyorsa ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Ancak baş dönmesine iyi gelecek bitkisel çözümlerde bulunmaktadır. İşte baş dönmesini geçirecek o bitkiler…

Zencefil

Başta mide bulantısı olmak üzere birçok sindirim sorununa iyi gelen zencefil, baş dönmesi için de etkili bir besindir. Kan akışını düzenlemeye yardımcı olan zencefil, baş dönmesinin hızlı bir şekilde geçmesini sağlar. Bir fincan zencefil çayı içmek baş dönmesinin hafiflemesini sağlar.

Bal

Uzun süre aç kalmış olmak kan şekerinin düşmesine sebebiyet verebilir. Kan şekerinin düşmesi ya da uzun süre aç kalmak da baş dönmesine neden olabilmektedir. Ancak bal tüketerek bu sorunun önüne geçebilirsiniz. Balı tüketirken sade bir şekilde değil de bir bardak suyun içerisine bir kaşık ekleyerek tüketilmesi önerilmektedir. Üzerine ekleyeceğiniz birkaç damla elma sirkesiyle baş dönmesi probleminden kurtulabilirsiniz.

Limon

Özellikle tansiyon düşmesi sonucu yaşanan baş dönmesinde ilk olarak limon kullanılması önerilmekte. Bir bardak suyun içerisine yarım limon sıkıp, 2 çay kaşığı toz şeker ekleyin ve karıştırıp için. Baş dönmesinin kısa sürede geçtiğini göreceksiniz.

Nane

İçeriğinde bulunan vitaminler sayesinde baş dönmesi problemini hızlı bir şekilde geçiren nane, bağışıklığında güçlenmesini sağlar. Nane çayı içmek vücudunuzu sakinleştirerek baş dönmesini durdurur.

Bektaşiüzümü

Frenk üzümü ve kurt üzümü olarak da bilinen bektaşiüzümü, içeriğindeki vitaminler sayesinde kan dolaşımının hızlanmasını sağlar. 3-4 adet bektaşiüzümünü ezip kişniş tohumu ekleyin ve bir gece bekletin. Ardından suyunu çıkartarak içebilirsiniz.

Kabak Çekirdeği

Bağışıklığın güçlenmesini sağlayan kabak çekirdeği, baş dönmesini geçirmesiyle bilinir. Bu sorunu yaşadığınız zaman 4-5 adet kabak çekirdeği tüketebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal