Bartın'da Kovid-19 Tedbirleri Kapsamında Bileklik Uygulamasına Başlandı

Bartın'da da koronavirüs tedbirleri kapsamında bulaş riskini azaltmak amacıyla kırmızı ve beyaz bileklik uygulamasına geçildi.

27.11.2020-09:15 - (Son Güncelleme: 27.11.2020-09:05) Bartın'da Kovid-19 Tedbirleri Kapsamında Bileklik Uygulamasına Başlandı

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca hem bulaş riskini hem de vaka sayılarını azaltmak için Kovid-19 pozitif olan ve temaslı kişilere yönelik 12 Kasım'da alınan kararından sonra barkodlu bileklik uygulaması başlatıldı.

Pozitif vakaların ve temaslı kişilerin evlerinde kalmalarını sağlamanın yanı sıra tedavileri ve verilen ilaçların barkoda yüklenerek takibinin yapılması amacıyla hayata geçirilen uygulamayla il genelinde koronavirüs test sonucu pozitif çıkan 211 kişiye kırmızı bileklik, pozitif vakalarla temaslı olan 287 kişiye de beyaz bileklik takıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, evlerinde ziyaret ettikleri ve bilekliklerini taktıkları pozitif ve temaslı kişilere izolasyon süresi boyunca barkodlu hasta bilekliklerini hiçbir surette çıkarmamaları konusunda uyarıda bulunuyor.

Bartın Valiliği tarafından yapılan açıklamada, ev izolasyonunu takip eden ekipler tarafından, bileklik kontrolü de yapacağı belirtilerek, ‘Bilekliği çıkardığı tespit edilenler ile kolunda hasta bilekliği olduğu halde sokağa çıkanlar, karantina kurallarını ihlal etmelerinden dolayı idari ve adli işlemleri yapılarak karantina yurduna sevk edilecektir. Kolunda bileklik olduğu halde izolasyon kurallarını ihlal ederek işletmelerden mal ve hizmet talep eden bu kişilere ilimizdeki işletmeler tarafından hiçbir surette mal ve hizmet sunulmayacak, bu kişilere hizmet sunan işletmeler hakkında da idari ve adli işlem başlatılacaktır’ denildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal