Banyo Tuzu Ne İşe Yarar?

Banyo yaparak kişisel temizliğinizi sağlayabilir aynı zamanda da günün yorgunluğunu atabilirsiniz. Sizin için banyoda geçirdiğiniz sürede hem temizliğinizi daha iyi yapabileceğiniz hem de vücut ağrılarınıza son verebileceğiniz mucize tuzdan bahsettik. Peki, banyo tuzu nedir? Banyo tuzu ne işe yarar?

22.06.2020-16:01 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-15:55) Banyo Tuzu Ne İşe Yarar?

Banyo yapmak günlük yorgunluğumuzu ve stresimizi atmak için en güzel yöntemlerden birisidir. Hem gün içerisinde hava kirliliğinden ve terden dolayı oluşan kirlerden kurtuluruz hem de gün içerisinde her türlü stres ve yorgunluk için rahatlama sağlarız. Bazıları sabah evden çıkmadan önce temizlenip rahatlamayı tercih ederken bazıları da akşamları eve dönüşte günün kirini ve yorgunluğunu banyoda bırakıp rahatlamış bir şekilde uyumayı tercih eder. Hayatımızın oldukça uzun bir süresini banyoda geçirdiğimizi düşünürsek geçen bu vakti daha huzurlu ve daha eğlenceli bir hale getirme isteği işten bile değil. Biz de bu yazımızda banyo işlemini sadece bir temizleme işlemi olmaktan çıkarıp mükemmel bir rahatlama şekline dönüştürebilmeniz için sizlere banyo tuzu hakkında bilgiler vermek istedik. İşrete detaylar…

BANYO TUZU NEDİR?

Kristal bir tuz olarak bilinen banyo tuzu, küvete boşaltarak veya durulama suyuna katılarak kullanılır. İçerisinde çeşitli minerallerin bulunduğu deniz tuzu gibi birçok çok çeşidi bulunmaktadır. İçerisinde sülfat ve magnezyum barındırır. Bu tuz çeşitlerine bazı bitki özleri ve yağlarda eklenebilmektedir. Farklı renklerde ve kokular da satılabilir. Farklı etkilere sahip olabilirler. Rahatlama sağlamak için oldukça etkili bir yöntemdir. Vücudun gevşemesini sağlar.

BANYO TUZU NE İŞE YARAR?

Banyo tuzu, çok uzun yıllardan beridir rahatlama amacıyla banyolarımızda kendine yer bulunmaktadır. Banyo tuzunun dinlendirici, rahatlatıcı bir etkisi vardır. Vücudu gevşetmek ve stresten arındırmak için kullanılır.

Kan dolaşımını hızlandırır. Şişen ayakların normale dönüp rahatlamasına yardım eder. Kasları gevşetir. Sırt boyun ve bel gibi bölgelerin ağrılarına ne iyi gelir.

Banyo tuzu, cilt için peeling etkisi yaratan bir üründür. Cildin ölü derilerden arınmasını sağlar. Banyo tuzu kullanarak yumuşak ve pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz. Kan dolaşımını hızlandırdığı için de cildin daha parlak ve daha canlı görünmesine yardım eder.

Vücudu negatif enerjiden arındırır. Özellikle işinde stres sorunu yaşayanlar için mükemmel bir rahatlama yöntemidir.

Banyo tuzu katılmış bir küvetin içerisine sevdiğiniz kokulardan oluşan yağlarda da damlatabilirsiniz. Böylelikle hem kokulu yağların etkisiyle hem de banyo tuzunun etkisiyle 2 kat fazla rahatlama yaşarsınız.

Yapısındaki magnezyum ve sülfat cildin tahriş olmasını engeller. Gözeneklerin açılmasını sağlar ve cildi temizliğe hazırlar.

Banyo tuzu, uyumakta zorlananlar için de oldukça etkili bir üründür. Banyo tuzu kullanarak yapılan bir banyo sonrasında uykuya geçiş daha kolay olur. Kasları rahatlatarak uyku öncesi ağrıları dindirir.

BANYO TUZU NASIL KULLANILIR?

Banyo tuzunun en çok kullanıldığı yerler küvetlerdir. Küveti su doldurduktan sonra içerisine birkaç bardak kadar tuz karıştırarak keyfini çıkarabilirsiniz. Daha suyun içerisine sevdiğiniz doğal yağlardan da katabilirsiniz.

Küvet olmayan evlerle banyodan çıkmadan önce son durulama suyuna katılarak da kullanılabilir.

Bir diğer kullanım alanı ise ayak bakımıdır. Ilık su doldurduğunuz bir kova içerisine banyo tuzu karıştırıp ayaklarınızı yarım saat kadar bekletebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal