Bamya sebzesinin sağlığımıza birçok faydası vardır. Özellikle sindirim problemleri olanlarda ve fazla kilo problemi olanlar için oldukça faydalı bir bitkidir.

Yazın sebze tezgâhların da gördüğümüz bamya kışın yetişmez bu nedenle bamyayı kışın da yemek istiyorsak yazdan derin dondurucuya atmamız gerekir.

Bazı sebzeler pişirilerek bazı sebzeler ise çiğ halde buzluğa atılır.

Sebzesine göre buzluğa koyma yöntemleri değişebilir. Bamyayı buzluğa atarken birkaç aşamadan geçirmek gerekir.

İşte o aşamalar…

BAMYA BUZLUKTA NASIL SAKLANMALI?

İlk olarak koymak istediğiniz kadar bamyayı bir kaba alın. Ve iyice ayıklayın. Bu işlemi yaparken bamyanın içerisinde yer alan sıvısının dışarı çıkmamasına özen gösterin.

PÜF NOKTASI: Bamyada yer alan sıvının dışarıya çıkmaması için ayıkladıklarınızı limonlu suya atmanız yeterli olacaktır.

Daha sonra bir tencereye su koyup ocağa alın ve kaynatın. Kaynamakta olan suyun içerisine bamyaları atın. Bamyaların rengi değişip koyu bir renk aldığında kevgir yardımıyla bamyaları süzün ve buzlu suyun içerisine koyun.

Bu şekilde yaptığınızda bamyaların vitamin değerleri kaybolmayacak ve taze kalmış olacaktır.

POŞETLEME AŞAMASI

Yemek yapacağınız ölçülerde bamyaları buzdolabı poşetine atın. Fazla fazla koyarsanız hepsini kullanmak zorunda kalırsınız. Çünkü donmuş sebzelerin tekrar dondurulması gıda zehirlenmelerine sebep olabilir.

Dilerseniz bamyaları koyduğunuz poşetlerin içerisine rendelenmiş domates de ekleyebilirsiniz. Bamyaları bu şekilde buzlukta 12 aya kadar saklayabilirsiniz.

Kaynak: Milliyet