Balık Yağı (Omega 3) Gerçekten Gerekli mi? Fazla mı Abartılıyor?

Yıllardır araştırmalarda omega 3'ün insan vücudundaki gerekliliği ve yararı üzerine sonuçlar elde edildi. Öyle ki şimdilerde en çok alınan takviye omega 3.

23.08.2019-12:40 - (Son Güncelleme: 23.08.2019-12:37) Balık Yağı (Omega 3) Gerçekten Gerekli mi? Fazla mı Abartılıyor?

Tükettikleri besinden bile daha fazla alınan takviye omega 3 için Kardiyoloji Uzmanı Doç.Dr.Emin Alioğlu soruları yanıtladı.

EKSTRA OMEGA 3 TAKVİYESİNE GEREK YOK

Yıllardır en popüler takviyelerden biri olan Omega 3 için Kardiyoloji Uzmanı Doç.Dr.Emin Alioğlu: “İnsanları daha çok deniz ürünleri yemeye yönelten halk sağlığı mesajları, omega-3’lerin besinlerden daha çok tüketilmesine sebep olmuş olabilir. Deniz ürünleri tüketenlerin tükettiği miktarların ötesinde ilave omega-3’lerin de ekstra yararı olmayabilir. Daha çok insan, yüksek kolesterolü tedavi etmek amacıyla statin ilaçları benzeri kalp krizi riskini azaltan ilaçlar alıyor. Omega-3’ler modern ilaç tedavisinin ötesinde ek olarak yararlar sağlamayabilir”

KİM BALIK YAĞI KULLANMALI

"Kim omega 3 kullanmalı?" sorusuna da cevap veren Dr. Alioğlu, “Özellikle ilaç tedavisine karşın trigliserit değerleri normalin üzerinde olan insanlara omega-3 takviyesi tavsiye edilmektedir. Hekim tarafından reçete edilen bu takviyenin tavsiye edilen dozda kullanılması yararlıdır.” şeklinde açıkladı.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal