Çocuklarda Balgamlı Öksürüğe Ne İyi Gelir?

Soğuk algınlığı nedeniyle ortaya çıkan balgamlı öksürüğün tedavisi doğal çözümlerle mümkündür. Çocuklar için doğal balgam söktürücüler nelerdir? Çocuklarda balgamlı öksürüğe ne iyi gelir? Detaylar haberimizde...

30.07.2020-10:05 - (Son Güncelleme: 14.10.2021-09:29)

Özellikle kış aylarında ortaya çıkan balgamlı öksürük çocukları oldukça rahatsız eden bir rahatsızlıktır. Genellikle soğuk algınlığı sebebiyle meydana çıkan ortaya balgamlı öksürüğün tedavisi doğal yöntemler ile mümkündür. Çocuklar için doğal balgam söktürücüler nelerdir? Çocuklarda balgamlı öksürüğe ne iyi gelir?

ÇOCUKLARDA BALGAMLI ÖKSÜRÜĞE NE İYİ GELİR?

Tereyağlı Pekmez: Bu muhteşem ikilinin birleşimi öksürük ve balgam söktürücü denilince akla ilk gelen en doğal reçetedir. 1 bardak suyu tencerede kaynatarak içerisine 1 kaşık pekmezi ve 1 kaşık tereyağı ekleyin biraz daha kaynatın. Karışım ılıdıktan sonra gün içinde tüketebilirsiniz.

Zerdeçal: Zerdeçal ile balgamlı öksürüğü kesebilirsiniz. Zerdeçal güçlü bir antiseptiktir bu özelliğiyle solunum yollarında balgam üretimine neden olan bakterilerin ölmesini sağlar. Bir bardak süte bir çay kaşığı zerdeçalı ekleyip karışımı sabah ve akşamları birer kez tüketin.

Limonlu Su: Balgamlı öksürüğü kesen çözümlerden biri limonlu sudur. Suyun içerisine limonun suyunu sıkın sonrasında da bu karışımı tüketin.

Keçiboynuzu: Keçiboynuzu iyi bir balgam ve öksürük söktürücüdür. Yarım litre suyun içerisine 7 adet keçiboynuzunu atın. Sonrasında karışımı kaynatın. Birkaç gün bu karışımı tüketin bu bitkisel çözüm balgamı sökecektir.

Soğan ve Su: Soğan üst solunum yolları hastalıklarının giderilmesine katkı sunar. Orta boydaki sarı soğanı altıya bölerek 1,5 su bardağında kaynatın. Bu karışımı ılık bir şekilde tüketin, bu karışım balgamlı öksürükten sizi kurtaracaktır.

BİTKİ ÇAYLARI DOĞAL REÇETE

Elma Kabuğu Çayı: Elma solunum yolları sağlığı için muhteşem bir meyvedir. Elma çayı ile balgamı önleyebilirsiniz bunun için yapmanız gereken elmayı iyice yıkayarak kabuklarını soymak ardından da sıcak suyun içerisine ilave etmek. Elma kabuklarını sıcak su ie birkça dakika kaynatın ardından da 10 dakika boyunca kaynamaya bırakın. Çocuklar için doğal bir çözüm olan bu çay ile balgamlı öksürüğü kesebilirsiniz.

Kekik Çayı: Bu çay eski dönemlerden itibaren soğuk algınlığı ve grip tedavisinde iyi bir çözümdür. Kekik çayının içerisine bir kaşık bal ilave edin nu ballı kekik çayı hem öksürüğü yatıştırır hem de balgam söktürmeye katkı sunar.

Meyan Kökü Çayı: Meyan kökü çayını düzenli olarak tüketirseniz balgamlı öksürüklerden bu doğal çözüm ile kurtulabilirsiniz. Bir kaşık bal ilave ederek çocuklar için içimini kolay hale getirebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal