Baldır Ağrısı Neden Olur? Baldırda Sinir Sıkışması Olur mu? Baldır Ağrısına Ne İyi Gelir?

Gece uykudayken, yürürken ya da koşarken birden başlayan ve hareketlerimizi kısıtlayan baldır ağrısı hakkında merak edilenleri sizler için derledik. Peki baldır ağrısı nedir ve neden olur? Baldır ağrısı nasıl geçer? İşte tüm merak ettikleriniz.

08.06.2019-15:30 - (Son Güncelleme: 08.06.2019-15:18)

Baldır, diz ve ayak bileği arasındaki bölgeye verilen addır. Kaslar, tendonlar, bağlar, sinirler ve kan damarlarından meydana gelirr. Bu bölge enfeksiyon kapınca ya da ani bir darbe alınca ağrıya sebep olur. Bu ağrı çoğunlukla baldırı hareket ettirme esnasında hissedilir.

BALDIR AĞRISI NEDEN OLUR?

-Kadınlarda baldır ağrılarının en temel sebebi topuklu ayakkabılardır. Sürekli giyilen topuklu ayakkabılar baldır kaslarını küçültür ve güçsüzleştirir. 

Basketbol, koşu, futbol, uzun zıplama ve voleybol gibi spor aktivitelerinde, baldır kaslarının ani esnemesi ve kasılması da şiddetli baldır ağrılarını oluşturur.

 Kemik ve kas sağlığı için gerekli olan kalsiyum ve potasyum gibi olmazsa olmaz minerallerin eksikliğinin yanında, D vitamini eksikliği de baldır ağrısına sebep olur.

- Damar hastalıkları, romatizma, soğuk algınlığı, kas gerilmesi, MS hastalığı ve kan dolaşımı gibi faktörler nedenler arasındadır.

BALDIR AĞRISI NASIL GEÇER?  

Baldır tedavisi boyutun ciddiyetine göre değişiklik gösterir. Uzmanlar çoğunlukla baldır ağrıları için kas gevşetici iğne ya da krem verir. Evde de bazı doğal yöntemler uygulayarak baldır ağrısını hafifletebilirsiniz. Fakat ağrının şiddeti artığında bir uzaman mutlaka başvurulmalıdır. 

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal