Bal ve Sarımsak Karışımı Nasıl Hazırlanır?

İki doğal mucize olan sarımsak ve bal bir araya geldiklerinde doğal bir şifa kaynağı oluyor. İşte ballı sarımsak kürünün vücutta meydana getirdiği mucizevi faydalar…

28.08.2017-17:56 - (Son Güncelleme: 10.01.2022-10:14)

Sarımsak kendi başına doğal antibiyotik etkisi gösterdiğinden sağlık açısından oldukça faydalı bir besin. Ancak alternatif tıp uzmanları sarımsağın ezildiğinde çok daha faydalı olduğunu söylüyorlar. Çünkü sarımsağın içerisindeki alicin maddesi sarımsak ezildiği zaman ve bal ile karıştığı zaman etkisini çoğaltıyor. İşte ballı sarımsak kürünün faydaları

İki doğal mucize olan sarımsak ve bal bir araya geldiklerinde doğal bir şifa kaynağı oluyor. Sarımsak ve bal karışımının kansere neden olabilecek hastalıklara karşı birebir olduğu söylenmekte. Kanser riski taşıyan kişilerin eğer sağlık durumları müsaade ediyor ise bu mucizevi karışımı tüketmeleri önerilmekte.

SİGARANIN ETKİLERİNİ YOK EDİYOR!

Sigara içmenin vücutta oluşturduğu kötü etkilerin bir kısmını yok eden sarımsak ve bal karışımı, sağlıklı bir karaciğer düzgün kan dolaşımını ve kan akışını destekler. Aynı zamanda zamanla vücutta biriken toksinleri de vücuttan uzaklaştırır.


Sarımsak ve balın diğer bir faydası ise bağışıklığı güçlendirmesidir. Özellikle soğuk havalarda direncini kaybeden bağışıklığı toparlayıcı bir gücü bulunmaktadır.

Her derde deva sarımsak ve bal kürü kolesterole de hakim olmakta ve kötü kolesterolü düşürmektedir.

Bu mucizevi kür böbrek taşı tedavisinde de kullanılmaktadır. Böbrek ve safra taşlarını düşürmekte ve eritmektedir. İdrar söktürücü özelliği bulunan ballı sarımsak kürü vücutta birikmiş olan fazla ödemi atar ve şişliğin giderilmesi için fayda sağlar.

VARİS OLUŞUMUNU ÖNLÜYOR!

Hem sarımsak hem de bal kanın pıhtılaşmasını önlemektedir. Bilhassa tromboz ve varislerin oluşumunu önleyen ballı sarımsak kürü içerdiği sülfür maddesi ile vücuttaki kan akışını da dengelemektedir.


Ballı sarımsak kürü; romatizma ağrılarını ve iltihabı önlemektedir. Kireçlenmelere iyi gelen bu kür aynı zamanda eklem düzeylerinin yenilenmesi için yarar sağlar.

Enfeksiyon virüsü sonucu meydanda gelen boğaz iltihaplanmasını da önleyen ballı sarımsak kürü, öksürüğe karşı doğal bir ilaç görevi görmektedir.

BALLI SARIMSAK NASIL YAPILIR?

Ballı sarımsak kürü için gerekli olan malzemeler:

- 2 ila 3 diş sarımsak

- 1 kaşık bal

İlk olarak sarımsağı küçük küçük doğrayın ve ardından bal ile karıştırın. Bu karışımı her gün tüketirseniz bir hafta içerisinde enerjinizin artığına sağlığınızın iyi yönde ilerlediğine şahit olacaksınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal