Bağışıklık Sistemine Sarımsak Dopingi: Çiğ Tüketin

Bağışıklık sisteminiz güçsüz olmasa bile sarımsağın doğal antibiyotik etkisinden kendinizi mahrum bırakmayın. Çiğ sarımsağın faydaları nelerdir? Sarimsak nasıl tüketilmelidir? Tüm soruların cevabı haberimizde...

16.03.2019-17:43 - (Son Güncelleme: 16.03.2019-17:30) Bağışıklık Sistemine Sarımsak Dopingi: Çiğ Tüketin

Sarımsağın insan sağlığına olan faydası saymakla bitmez. Doğal bir antibiyotik olan sarımsak hem bağışıklık sistemini güçlendiriyor hem de ilaç tüketiminin azaltılmasını sağlıyor. Peki sarımsağın faydaları neler? Hangi hastalıklara iyi gelir? Sarımsağı çiğ yutmak ne işe yarar? İşte sarımsağın bilinen ve bilinmeyen faydaları haberimizde...

 

ALTERNATİF TIP ALANINDA KULLANILIYOR

Yıllar önce keşfedilmiş en önemli besinlerden biri de hiç kuşkusuz sarımsaktır. Sarımsak eski çağlardan itibaren alternatif tıp alanında kullanılan bir besindir. Ülkemizde Kastamonu'da yetiştirilen sarımsağın insan sağlığına pek çok faydası bulunmaktadır. 

HASTALIKLARA KARŞI KALKAN GÖREVİ GÖRMEKTEDİR 

Sarımsağı kokusundan dolayı çok fazla kimse tüketmiyor. Ama içeriğinde  selenyum, germanyum, kükürt, aminosit gibi minerallerin yanı sıra A, B1 ve C vitaminleri bulunmaktadır. Sarımsak aynı zamanda antioksidon özelliği bulunan bir besindir. Bu özelliği sayesinde pek çok hastalığa karşı kalkan görevi görmekte ve kansere karşı vücudu korumaktadır. 

ÇİĞ BİR ŞEKİLDE YUTABİLİRSİNİZ 

Sarımsağı ağır kokusundan dolayı tüketmeyenler sarımsağı bütün halinde çiğ bir şekilde yutabilirler. Bölünmeden çiğ bir şekilde yutulduğunda koku yapmaz. Ancak sarımsak içeriğinde asit barındırdığı için tüketmeden bir dahiliye doktorunda görünmekte fayda var.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR 

Sarımsağın insan sağlığına olan faydaları saymakla bitmiyor.Özellikle solunum yollarında sıklıkla yaşanan hastalıkları önlemenin en etkili yollarından biri de sarımsaktır. Sarımsak bağışıklık sistemini güçlendirmekte, stres,yorgunluk,grip ve üst solunum yolu hastalıklarını önlemektedir. 

KOLESTROL SEVİYESİNİ DENGELİYOR 

Sarımsak aynı zamanda kan hücrelerini de dengelemektedir. Bunun yanı sıra kolestrol seviyesini dengeleyen sarımsak özellikle çiğ halde tüketildiği zaman faydasını kısa süre içerisinde göstermektedir. 

MİDE RAHATSIZLIKLARININ YAŞANMA RİSKİNİ AZALTIR 

Sarımsağı çiğ bir şekilde tüketmek enfeksiyonlu hücrelere karşı da mücadele etmeye yardımcı olmaktadır. Özellikle  sindirimdeki serbest radikalli hücrelerin temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Bunun yanı sıra mide rahatsızlıkların yaşanma riskini de azaltır. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal