Bağışıklık Sistemine Propolis Desteği

Bağışıklık sistemi yalnızca kış aylarında değil, bütün mevsimlerde dikkat edilmesi gereken bir konu.

07.12.2018-13:41 - (Son Güncelleme: 07.12.2018-13:38) Bağışıklık Sistemine Propolis Desteği

Bağışıklık sistemi yalnızca kış aylarında değil, bütün mevsimlerde dikkat edilmesi gereken bir konu. Bağışıklık sistemimizi güçlü tutabilmek için ilaçlardan ziyade doğal yollara başvurduğumuz son zamanlarda Propolis’in adını sıkça duymuşuzdur.

Propolis nedir?
Propolis arıların bitkilerden elde ettiği güçlü antibakteriyel ve antioksidan etkiler barındıran doğal bir arı ürünüdür. Arılar tarafından kovanı mikroplardan temizlemek ve arı kolonisini sağlıklı tutmak için kullanılır. Propolisin antioksidan etkisi nar suyu ile birleştirildiğinde, nar suyundan tam 80 kat daha etkili bir antioksidan etki yarattığı görülmüştür. Propolis kovanda hangi işlevi görüyorsa, doğru tüketildiği zaman insan vücudunda da benzer etkileri gösterir. Virüs ve mikropları yok ederek bağışıklık sistemini güçlü tutar.

Nasıl Kullanılır?
Günlük bağışıklık destekçisi olarak propolisi damla halinde tüketebilirsiniz. Damla propolisten yetişkinler için günde 20 damla, çocuklar için günde 10 damla kullanılması tavsiye ediliyor. Propolis ile iki çeşidinde karşılaşabilirsiniz. Suda çözünen ve çözünmeyen. Suda çözünür olan türünü su, süt, meyve suyu, çay, kahve vb. içeceklerinize damlatarak, suda çözünmeyen propolisi de bal, yoğurt, ekmek, pekmez vb. gıdalara damlatarak yiyebilirsiniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal