Bağırsak Temizliği Yapan Besinler

Sindirim sistemimizin önemli bir parçası olan kalın bağırsakların sağlıklı bir şekilde temizlenmesi gerekmektedir. Peki, kalın bağırsakların temizlenmesi için ne yapmak gerekir? İşte kalın bağırsakların temizlenmesini sağlayan besinler...

27.04.2020-17:13 - (Son Güncelleme: 27.04.2020-16:38) Bağırsak Temizliği Yapan Besinler

Kalın bağırsak temizliği programına başlamadan önce, öncelikle herhangi bir ilaç kullanıyorsanız ya da herhangi bir sağlık probleminiz varsa, doğru rehberlik için mutlaka doktorunuza danışmanız gerekir. Sizin için bağırsakların temizlenmesini sağlayan besinleri bir araya getirdik. İşte detaylar…

SU

Kolon yani kalın bağırsak temizliği için yapılabilecek en iyi şey bol bol su içmektir. Her gün en az 10-12 bardak su içmek oldukça önemlidir. Düzenli olarak su tüketmek, vücudun doğal bir şekilde zararlı toksinleri dışarı atmasını sağlar. Bol miktarda su içmek, vücudu iyi bir şekilde nemlendirmek içinde gereklidir.

ELMA SUYU

Taze elma suyu, bağırsak temizliği için en iyi doğal yöntemlerden biridir. Elma suyu düzenli olarak tüketildiğinde bağırsak hareketlerini teşvik eder, toksinleri yıkar ve sindirim sisteminin yanı sıra karaciğer sağlığını da korur. Taze sıkılmış elma suyu en iyi sonuçları verir, fakat mümkün değilse, paketlenmiş organik elma suyu da tüketebilirsiniz.

Kolon temizliği için (kalın bağırsak temizliği) güne bir bardak elma suyu içerek başlamanız gerekir. 30 dakika sonra elma suyunun üzerine bir bardak su için. Bu rutini günde birkaç kez tekrarlayın. Aralarda bir bardak kuru erik suyu da içebilirsiniz. Bu bağırsak temizliği yöntemini uygularken katı yiyeceklerden uzak durulması gerekir.

LİMON SUYU

Antioksidan özelliğe sahip olan limon, yüksek C vitamini içeriği sayesinde kolon temizliği için oldukça faydalı bir besindir. Bir limon suyunu, bir tutam deniz tuzu, biraz bal ve bir bardak ılık su ile güzelce karıştırın. Bu çözümü her sabah aç karnına için.

HAM SEBZE SUYU

Kolon temizliği için, 1-2 gün boyunca işlenmiş ve pişirilmiş gıdalardan uzak durmanız gerekir. Katı yiyecekler yerine, günde birkaç kez taze sebze suyu tüketebilirsiniz. Yeşil sebzeler, özellikle toksinleri uzaklaştırmaya yardımcı olan klorofil içermektedir. Aynı zamanda içerisinde bulunan vitaminler, mineraller, amino asitler ve enzimler sağlıklı bir vücuda ve iyi bir şekilde enerjiye sahip olmanızı sağlar.

Evde bir meyve sıkacağı ya da blender kullanarak havuç, pancar, mısır, kabak, ıspanak, lahana vb. besinlerin suyunu sıkarak tüketebilirsiniz.

LİF AÇISINDAN ZENGİN GIDALAR TÜKETİN

Lif açısından zengin gıdalar tüketmek bağırsak hareketlerinin canlanmasını sağlıyor. Lif açısından zengin gıdalar tüketmek, bağırsakların zararlı toksinlerden arınmasını sağlar. Lifler dışkıları yumuşak tutmaya ve bağırsak hareketini iyileştirmeye yardımcı olur.

Ahududu, armut ve elma gibi taze meyvelerin yanı sıra enginar, bezelye ve brokoli gibi taze sebzeleri diyetinize ekleyerek lif tüketimini artırmış olursunuz. Tahıllar, tam tahıllar, kabuklu yemişler, çekirdekler ve tohumlar ayrıca iyi birer lif kaynağıdır.

YOĞURT

Düzenli olarak taze yoğurt tüketmek, kolonun sağlıklı kalması açısından oldukça önemlidir. Yoğurt, sindirime katkı sağlayan yararlı probiyotikler içermektedir. Bağırsak dostu probiyotikler iltihaplı bağırsak hastalıklarıyla da mücadele etmektedir.

Aynı zamanda yoğurt, kolonun üzerindeki hücrelerin büyümesini engelleyen kalsiyum içermektedir. Bağırsak dostu yoğurt, hazımsızlık, şişkinlik, düzensiz bağırsak hareketleri ve çok daha fazlası gibi çeşitli mide sorunlarının da çözülmesini sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal