Bağırsak Bakterileri Koronavirüsün Şiddetini ve Süresini Etkiliyor

Dünya nüfusunu ciddi anlamda tehdit eden bir salgın olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına dair yeni bir araştırma yapıldı. Araştırmanın sonucuna göre, bağırsak bakterileri hastalığın süresini ve şiddetini etkiliyor.

13.01.2021-09:16 - (Son Güncelleme: 13.01.2021-09:13) Bağırsak Bakterileri Koronavirüsün Şiddetini ve Süresini Etkiliyor

Hong Kong Üniversitesi'nde bilim insanları tarafından yapılan araştırma, koronavirüsün öncelikle bir solunum hastalığı olmasına rağmen, sindirim yolunun da hastalık sürecine dahil olduğunu gösteren kanıtları ortaya koydu.

100 HASTADAN ALINAN KAN ÖRNEKLERİ İNCELENDİ

Araştırma ekibi, sindirim sisteminde bulunan mikrobiyomun koronavirüsten kurtulmayı nasıl etkileyebileceğini görmek için Hong Kong'da bulunan 2 hastanede tedavi altında olan 100 hastadan alınan örnekleri inceledi.

Gut dergisinde yayımlanan araştırma sonuçlarında bağırsak bakterilerinin hastalarda bağışıklık reaksiyonunu ayarlayarak koronavirüsün şiddetini belirlemede muhtemel etkileri olduğu belirtildi. Araştırmacılar kan örneklerinde enflamasyonla bağlantılı bazı moleküllerin yüksek seviyede olan hastaların bunun yanı sıra bağırsak bakterilerinde de dengesizlikler olduğunu gözler önüne serdi.

BAĞIRSAK BAKTERİLERİ KOVİD-19'U TETİKLİYOR

Çalışmada, ‘Bu sonuçlar, bağırsak mikrobiyota bileşiminin Kovid-19'a verilen bağışıklık tepkisinin büyüklüğü ve ardından doku hasarıyla ilişkili olduğunu ve bu nedenle hastalığın şiddetinin artması ya da azalmasında rol oynayabileceğini gösteriyor’ ifadelerine yer verildi.

Bilim insanları aynı zamanda, örnek alınan hastalardan küçük bir bölümünün, iyileşmeden 30 gün sonra bile bağırsak mikrobiyota dengesizliği gösterdiğinden, bunun semptomların koronavirüsün bazı kişilerde neden daha uzun sürdüğünün bir açıklaması olabileceğini vurguladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal