Bacak Bacak Üstüne Atarken Bir Daha Düşüneceksiniz!

Otururken bacak bacak üstüne atarak uzun bir süre oturmak ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. İşte bacak bacak üstüne atarak oturduğunuzda başınıza gelebilecekler…

17.01.2020-13:21 - (Son Güncelleme: 17.01.2020-17:24)

Bacak bacak üstüne atmak, otururken sıkça kullanılan bir oturma şeklidir; birçok kişi otomatik olarak bu bir şekilde oturur. Bu pozisyon, zarif bir görünümle ilişkilendirilse de aslında ciddi sağlık sorunları doğurabiliyor.

BACAK BACAKÜSTÜNE ATMANIN ZARARLARI

Uzun süre belirli bir pozisyonda kalmak, peroneal sinir felci adındaki bir soruna sebep olabilir. Peroneal sinir felcine sebep olma olasılığı en yüksek pozisyon ise bacak bacak üstüne atmaktır. Yapılan birçok araştırma, bacak bacak üstüne atılarak uzun süre oturulduğunda, kan basıncının yükseldiğini ortaya koydu. Bir dizinizi diğerinin üzerine koyduğunuzda bacaklardan göğse kan gitmesine ve dolayısıyla kalbin çok fazla kan pompalanmasına neden olur. Aynı zamanda bu oturma şekli pelvik dengesizliğe de neden olur. Varisli damarların en etkili faktörü genler olsa da sıklıkla bacak bacak üstüne atmak da sıkışık damarlarda iltihaplanmalara neden olabilir. Yapılan başka bir araştırmaya göre, günde üç saatten fazla bacak bacak üstüne oturmak kambur bir duruş, sırt ve ense ağrıları ve kalçada rahatsızlıklar ile sonuçlanabiliyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal